• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Jacob Quvang

Lindstrøms skifte var tæt på at falde til jorden

Foto: Getty Images

Jesper Lindstrøms drømmeskiftet til Napoli blev en realitet kort før deadline, men det var bestemt ikke problemfrit.

Af Jacob Quvang

Tipsbladet i Helsingør

Er der én mand, som havde et større smil på end andre i landsholdslejren på Hotel Marienlyst, så var det Jesper Lindstrøm. 

Det forstår man godt. Få dage før transfervinduet lukkede, fik han sit drømmeskifte til Napoli opfyldt. Dermed kan han kalde sig Serie A-spiller hos et af Europas stærkeste mandskaber. Lindstrøm strålede, men hverdagen kunne have været markant anderledes. Der var nemlig stor usikkerhed forbundet med skiftet, og det kunne være faldet til jorden, fortæller han til Tipsbladet og den skrevne presse. 

- Først troede jeg egentlig på det, at det ville lade sig gøre, men så var der noget fair play og nogle spillere, som skulle sælges. Så er man pludselig Frankfurt-spiller stadig og tror, at man skal spille en hel sæson der. Dagen efter får de pludselig solgt en spiller, så det er lidt hektisk. Lige pludselig skal jeg med et fly, pakke mine ting og sige farvel til Frankfurt, siger han om et hektisk forløb. 

Derfor var Jesper Lindstrøm en smule overrasket over, at skiftet rent faktisk blev en realitet, og selv hvis det faldt til jorden, havde det ikke været nogen katastrofe. Han var nemlig indstillet på at blive i Frankfurt, hvis nu det blev tilfældet.

- Jeg blev selvfølgelig overrasket over, at det kunne lade sig gøre, for de havde givet udtryk for, at det måske ikke kunne lade sig gøre nu. Men jeg synes, det er fedt. Jeg har glædet mig til, at der skulle ske et eller andet.

- Man er ikke sikker på noget, før man sidder med tuschen og papiret i hånden. Så ja, jeg sad og tænkte: er jeg Frankfurt-spiller eller Napoli-spiller? Hvis det ikke var lykkedes, og jeg stadig var i Frankfurt, var jeg også fint tilfreds med det, for jeg og min kæreste havde det godt i Frankfurt.

Han åbner op for, at det først var i flyet på vej til Italien, at han fik tænkt det hele igennem. Her fik han også skrevet en farvel-besked til sine holdkammerater i Tyskland. 

Interesse fra Liverpool
Jesper Lindstrøm har været rygtet til flere forskellige adresser i år. Hjemmefra har han også kunnet følge med i det ene og det andet, og han er ikke bleg for at forholde sig til disse rygter foran de fremmødte journalister. Blandt andet om storklubben Liverpool.

- Der var jo Liverpool, men ville jeg få spilletid? Ville det være smart at tage til Liverpool? Jeg er Liverpool-fan, det står alle steder. Så det kunne også være en sindssyg fed oplevelse. Men hvis jeg ikke spiller, så kan jeg lige så godt sidde og se dem i fjernsynet for en anden klub. Jeg er i en alder nu, hvor jeg er nødt til at spille noget fodbold.

- Derfor tænker jeg, at Napoli er et fint skifte. Det er en topklub i verden, og de har givet udtryk for, at jeg skal spille, og jeg får en masse chancer. 

Her skal han lære italiensk, for i klubben tales der italiensk. Derudover skal han ordentlig på plads, når landsholdstjansen slutter. Og så kommer han altså til en klub, hvor fodbold bare lige betyder det ekstra for byens beboere. 

Hvordan er det, når du går på gaden? 

- Det er ikke muligt, og det er også derfor, at de fleste spillere bor udenfor byen. Du kan ikke gå en tur. Så skal du dækkes ind, for de overfalder en med billeder. Jeg vidste godt, det var sådan, især i Napoli, fordi der kun er én klub i byen. 

- Her er alle bare vokset op med Napoli, så det er overdrevet, men man skal nok vænne sig til det. Jeg tror, det går mere op for min familie, når de kommer og besøger mig, at jeg ikke bare lige kan komme ind til byen efter træning og få en kop kaffe og slappe af. Det er anderledes, men en sjov oplevelse.

Ja, Jesper Lindstrøm smiler lidt mere end mange andre, og man forstår hvorfor.