Video : Tipsbladet
Serie A

Napoli nægter at deltage i anti-racistisk kampagne

Det hele skyldes, at de selv senest kunne se en spiller, som tilsyneladende blev udsat for racisme fra en modspiller, som blev frikendt.

Italiensk fodbold blev inden landsholdspausen ramt af en racisme-sag, da Napolis Juan Jesus anklagede Inters Francesco Acerbi. Grundet manglende beviser blev Inter-spilleren frikendt, og det reagerer Napoli nu på.

Napoli-indtægtschefen Tommaso Bianchini fortalte ifølge Calciomercato ved en præsentation af nye spillertrøjer, at de ikke vil deltage i Serie A's kampagne mod racisme i den kommende kamp mod Atalanta.'

- Mod Atalanta vil vi ikke sætte 'Keep racism out' -mærket på vores trøjer, lyder det fra Bianchini.

Dermed sender de et stærkt budskab til retssystemets afgørelse, men det står endnu ikke klart, hvad Napoli vil gøre med de skilte, LED-lys langs banen, der vil være der i forbindelse med opgøret.

På fan-siden står det klart, at Napolis ultras allerede har udtrykt deres uenighed med Acerbis frifindelse ved at hænge bannere op rundt omkring i byen.

Hvad det kan få af konsekvenser for napolitanerne står endnu ikke klart, men deres valg er noget, som kan udløse en reaktion fra liga-ledelsen i Serie A, som gerne vil øge bevidstheden blandt offentligheden.

Acerbis påståede racistiske angreb på Juan Jesus skulle være kommet i slutningen af opgøret.