Foto: Getty Images
Serie A

Nu åbner UEFA også undersøgelse af Juventus

Nu skal de finde ud af, hvorvidt Juventus har brudt reglerne for Financial Fair Play.

Juventus er for tiden inde i en hård tid, da det for få dage siden kom frem, at hele top-ledelsen i klubben har trukket sig, og at der nu også er lagt op til en retssag på både juridisk og sportslig karakter for misinformerende regnskabsførelse.

Nu viser det sig også, at UEFA er klar med en undersøgelse af den italienske storklub. Det melder det europæiske fodboldforbund ud på deres hjemmeside.

Her står detm at der er to områder, som de kigger på, som kan have haft effekt på en overtrædelse af Financial Fair Play. Den ene handler om kunstigt oppustede kapitalgevinster baseret på transferbeløb i byttehandler. 

Dernæst er der meldinger om, at de skulle have givet deres spillere løn, selvom de skulle have givet afkald på den under corona-perioden.

Tilbage i begyndelsen af sæsonen indgik Juventus og den økonomiske kontrol-afdeling et forlig baseret på regnskaberne fra 2018, 2019, 2020, 2021 og 2022, og hvis det viser sig i den sag, som nu kører i Torino, at de ikke stemmer overens, så vil de tilbagetrække den aftale.

Dernæst vil der være fokus på de overtrædelser, som klubben er anklaget for.

Den italienske sportsminister Andrea Abodi har senest meddelt, at Juventus' sag formentlig bare er toppen af isbjerget i forbindelse med kreativ bogføring i fodboldverdenen.

Juventus menes desuden at have scoret over én milliard kroner i markedsmanipulationer. Læs mere om det her.