Foto: Getty Images
Serie A

Pogba-dopingsag: Kan ryge i skammekrogen i fire år

Der venter en meget afgørende måned for Paul Pogba efter nytår.

Den franske spiller Paul Pogba står foran en meget vigtig tid i forhold til sin fodboldkarriere. Verdensmesteren fra 2018 er tidligere på sæsonen blevet testet positiv for doping, og dopinganklagerne vil have ham udelukket i fire år.

I den forbindelse har den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport nyt om sagen.

Her bliver der peget på, at der venter en høring af franskmanden i anden halvdel af januar, hvor det vil være muligt for Pogba at komme på til orde om sin situation. Her forventes det, at han i samarbejde med sine advokater vil overbevise dommeren om, at han ikke har haft til hensigt at indtage den forbudte sustans.

Det skulle også have været noget, som han havde fået fra en lægeven.

Målet med sagen vil dog ikke være at blive frikendt, forlyder det. I stedet vil det være meningen at få nedsat straffen til to års karantæne fra fodbold. Derudover er der også mulighed for at appellere til sportens voldgiftsret CAS.

Det er dog en appel, som de italienske anti-dopingmyndigheder skal godkende, og indtil videre er det ikke noget, som Pogba har anmodet om.

Med sine 30 år vil en karantæne på fire år til Pogba være tæt på at afslutte karrieren for ham.

I forbindelse med sagen er han blevet suspenderet af sin klub Juventus, som har haft store økonomiske konsekvenser for ham. Læs mere om det her.