• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Lars Gram-Hanssen

Rasmus Højlund hylder FCK-legende: Helt fantastisk

Foto: Getty Images

I podcasten 'Fodboldlisten' har Rasmus Højlund sat navn på de fem angribere, han har set mest op til.

Af Lars Gram-Hanssen

Rasmus Højlund har i de seneste måneder vist sig som den farligste angriber med dansk pas, efter et forår med otte fuldtræffere for Atalanta og fem for Danmark. 

Højlund fik aldrig et stort gennembrud i FC København, men Atalanta-danskeren har nu afsløret, at han har lært rigtigt meget af to FC København-legender.

I DR-podcasten Fodboldlisten har Rasmus Højlund nemlig udpeget sine fem største angriber-forbilleder, og her har den unge Serie A-stjerne fundet plads til både Dame N'Doye og Andreas Cornelius. Særligt senegaleserens evne til at læse forsvarsspillerne inden han modtog bolden er noget, som Rasmus Højlund har nærstuderet. 

- Det var Dame N'Doye rigtig, rigtig god til. 'Corner' er også god til det, men N'Doye var helt fantastisk til det der, lyder det fra Rasmus Højlund i podcasten. 

- Jeg var jo FCK-fan, da jeg var yngre. Så helt automatisk så jeg ham (Dame N'Doye, red.) inde i Parken, da jeg var lille. Jeg har råbt hans navn en masse gange, så det ligger i hukommelsen. Senere hen skiftede jeg så til FCK, hvor jeg begyndte at studere ham, igennem de yngre rækker, dengang Ståle stadig var der. Vi trænede rigtig meget på at beskytte bolden, hvor vi kiggede rigtig meget på ham. Han har lært mig noget på den front.

Rasmus Højlund har også fundet plads til Erling Haaland og Romelu Lukaku på sin top-5, hvor Cristiano Ronaldo dog sidder tungt på førstepladsen. 

- Han er grunden til, at jeg står her, hvor jeg er i dag. Mega inspirerende. Jeg har set alle hans kampe, og jeg har altid brugt en masse energi på at følge ham. Så ja, han er mit største idol, lyder det fra Rasmus Højlund om Cristiano Ronaldo. 

I podcasten fortæller Rasmus Højlund endvidere, at kærligheden til Cristiano Ronaldo begyndte i portugiserens første periode som Manchester United-spiller. 

Engelske aviser som The Times og The Guardian har på det seneste sat Rasmus Højlund i forbindelse med netop Manchester United.