Foto: Getty Images
Serie A

Rival roser Højlund: Det havde jeg ikke forventet

Duvan Zapata er i denne sæson blevet henvist til bænken på grund af Rasmus Højlund, og colombianeren erkender nu, at han ikke havde hørt om danskeren før i sommer.

Han har i mange år været anset som en af de bedste angribere i Serie A, men i denne sæson har Duvan Zapata tilbragt usædvanligt meget tid på bænken i Atalanta. 

Rasmus Højlund har nemlig tilkæmpet sig en plads som fast starter siden nytår, og i et interview med La Gazzetta dello Sport er Duvan Zapata blevet spurgt, om han er træt af at skulle konkurrere med den danske landsholdsangriber. 

- Jeg har altid haft konkurrence. Kan I huske dengang, da Muriel altid scorede, når han kom ind i stedet for mig? Nu har vi en centerforward (Højlund, red.), der minder meget mere om mig som angribertype, siger Duvan Zapata. 

- Jeg kendte ham ikke, og jeg havde ikke forventet, at han ville være så hurtig på de små rum. Vi ser det især til træning. 

I weekendens 2-0-nederlag til Napoli spillede Zapata og Højlund for en sjælden gangs skyld begge fra start, og ifølge colombianeren kan den model også sagtens fungere. 

- Ja, selvfølgelig. Vi har ikke kun én måde at spille på. Det, der ikke ændrer sig, er at vi alle skal følge planen. 

Rasmus Højlund, der i denne sæson har scoret seks Serie A-mål, blev tirsdag udtaget til Danmarks trup til de to EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kazakhstan.