Roma og Inter delte i underholdende topbrag

Roma og Inter havde hver især perioder, hvor de var bedst, og efter 90 minutter stod det hele lige. 2-2 sluttede topbraget fra Serie A.

Inter tabte senest til Mikkel Damsgaard og Sampdoria, men det ændrer ikke på, at to af sæsonens bedste Serie A-mandskaber søndag bragede sammen, da AS Roma fik besøg af Antonio Contes tropper.

Christian Eriksen var som ventet at finde på bænken.

Første større chance noterede Romelu Lukaku sig for efter 13 minutter. Et hjørnespark, der i første omgang ikke blev til noget, blev sendt tilbage ind i Roma-feltet, og tæt under mål fik Lukaku hovedet på. Pau Lopez diskede dog op med en flot redning i Roma-buret.

1-0 blev det dog til hjemmeholdet efter 17 minutter.

Et kontrastrød endte hos Lorenzo Pellegrini på kanten af feltet, og med en flad afslutning fik han passeret Inter-keeper Samir Handanovic.

Arturo Vidal fik en fornuftig chance 27 minutter inde i opgøret efter et klassisk Inter-opstil, men chileneren sendte sit forsøg et godt stykke forbi mål.

Efter 38 minutter fik Lautaro Martinez bolden i nettet, men scoringen blev annulleret for offside, så det stod 1-0 til Roma ved pausefløjt.

Mindre end to minutter inde i anden halvleg var Inter på spil igen, og igen var det Romelu Lukaku, der var farlig. Ashley Young slog et indlæg mod bagerste stolpe, som belgieren kom højest på, men han headede snært forbi den ene oppasser.

Få minutter senere skabte Lukaku atter en Inter-chance ovenpå en forrygende aktion, hvor han endte med at sætte Lautaro Martinez op. Pau Lopez afværgede dog med lige så forrygende redning på argentinerens afslutning.

Og i det 56. minut kom forløsningen så for gæsterne.

Marcelo Brozovic slog et hjørnespark ind i Roma-feltet, Milan Skriniar steg til vejrs, og med et stærkt hovedstød sørgede han for at udligne til 1-1.

Inter fortsatte sit tunge pres efter scoringen, og i det 63. minut blev det også 1-2. Achraf Hakimi modtog bolden i højre side, trak ind mod midten, og med sit svage venstreben klappede han kuglen ind via overliggeren i det lange hjørne.

Første store Roma-chance i anden halvleg fandt sted efter 75 minutter, hvor Henrikh Mkhitaryan fik mulighed for at afslutte på kanten af feltet, men armeneren blev presset af Skriniar og sparkede langt forbi.

Mod slutningen formåede Roma at lægge et tungt pres mod Samir Handanovic' mål, og efter 86 minutter faldt udligningen. Manden bag scoringen var Gianluca Mancini, der på flotteste vis headede bolden i mål.

Stillingen holdt kampen ud, så begge mandskaber må tage til takke med et enkelt point.