Sådan! Rasmus Højlund bryder måltørke for Atalanta

For første gang siden marts kom landsholdskometen Rasmus Højlund lørdag på tavlen.

For første gang siden sit imponerende landsholdsgennembrud i marts lynede Rasmus Højlund lørdag for klubholdet Atalanta.

Den 20-årige angriber modtog bolden lidt uden for feltet og huggede efter et par små træk uimodståeligt bolden i kassen til 3-1 i udekampen mod Verona.

Højlund står dermed noteret for ni mål i 32 kampe for Atalanta. Især i januar og februar var danskeren skarp, hvilket udløste landsholdsdebut i marts og i alt fem scoringer i kampene mod Finland og Kasakhstan.

Siden har succesen været minimal for Atalanta. Både på grund af et mindre skadesproblem og formnedgang.

Højlunds træffer faldt efter godt en times spil og blev det sidste i opgøret, hvor Joakim Mæhle spillede venstre wingback for Atalanta, mens midtbanespilleren Oliver Abildgaard fik de sidste ti minutter for Verona.

Verona var foran 1-0, men smed altså føringen og er dermed fortsat i akut nedrykningsfare lige under stregen i Serie A inden sæsonens sidste to runder.

Især Verona-keeper Lorenzo Montipo kommer formentligt til få problemer med at sove roligt i de kommende dage.

Ved stillingen 1-1 i starten af anden halvleg spillede målmanden således lidt for smart i forsøget på at afdrible Atalantas Mario Pasalic, der nemt scorede i et tomt net efter brøleren.

Atalanta er i den modsatte ende af tabellen nummer seks og med tre friske point styrket i sin kamp for en så god europæisk billet som muligt.