Video : Tipsbladet
Serie A

Sportschef bekræfter: Vi stjal ham fra dansk klub

Der var ingen tvivl om, at Serie A-klubben kom fra sidelinjen af og stjal ham for øjnene af den danske klub.

Det startede med at være en urealistisk drøm. Så var drømmen pludselig ved at gå i opfyldelse, og så sluttede det som et mareridt. 

Sådan kan AaB's jagt på Oliver Abildgaard i januar godt beskrives.

Den tidligere AaB-dreng skulle ud af kontrakten med skotske Celtic, og af naturlige årsager var AaB interesseret. Det endte Abildgaard også med at være, og på transfervinduets sidste dag blev han meldt så tæt på AaB, som man overhovedet kunne være, uden transferen blev bekræftet. Det var der en god årsag til - Serie A-klubben Hellas Verona meldte sig pludselig ind i kampen om ham, og muligheden for at spille i en top fem-liga vejede tungere end et romantisk gensyn til den nedrykningstruede nordjyske klub. 

Nu bekræfter Hellas Veronas sportschef, Sean Sogliano, på et pressemøde, at man stjal Abildgaard fra en dansk klub, som han ikke sætter navn på, men som kun kan være AaB. 

- Vi ønskede at hente endnu en midtbanespiller med tanke på Ilic, Hongla og Velosos skadesproblemer. Vi havde nogle mål, som ikke blev til noget af forskellige årsager. Abildgaard blev evalueret tidligt i transfervinduet, og så rykkede vi til andre spillere. 

- Men vi kendte ham, og han har nogle egenskaber, som mangler i truppen. Han har en fantastisk fysik. Han er en meter og halvfems høj, han er venstrebenet. Han har kvaliteterne til at passe ind her, og han er sådan en spiller, der er brug for i en kamp. Han var anfører for Rubin Kazan og spillede i Skotland. Lige fra de første træningsessioner var det tydeligt, at han virkelig gerne ville være her. 

- Vi hentede ham to timer før deadline, hvor han var ved at skrive under med en dansk klub. Det det siger en del om, hvor meget han vil det her. Jeg sætter virkelig pris på det. Han er lejet på grund af den særlige krigssituation, og i slutningen af sæsonen finder vi ud af, hvordan det fremover kommer til at blive, siger sportschefen.

Det er første gang, at Oliver Abildgaard præver kræfter med italiensk fodbold, og med tanke på de skadesproblemer, som holdet har på midtbanen, kan en mulig debut snart komme i spil. 

Han er dog ikke i kampform, i og med han ikke har spillet siden november.