Video : Tipsbladet
Serie A

Stor interesse for VK: Derfor blev det Bologna

Flere klubber havde snøren ude efter Victor Kristiansen denne sommer, men i sidste ende var der ingen tvivl om, at turen skulle mod Bologna.

Serie A er blevet flere danskere rigere henover sommeren, og en af disse er Victor Kristiansen. 

Han nåede kun at tilbringe et halvt år i Leicester, før han i slutningen af august blev udlejet til Bologna, som sikrede ham på en etårig lejeaftale med en købsoption. Leicester ville bruge ham som stopper - det gad Victor Kristiansen ikke - og i sin Bologna-debut viste han fra start, hvad han kan fra backen med en assist og et tilkæmpet straffespark i 2-1-sejren over Cagliari.

Så er vi ligesom i gang, og Victor Kristiansen lyder tydeligvis også glad og spændt over sit nye italienske eventyr, da Tipsbladet fanger ham over telefonen.

- Jeg er faldet godt til. Det var en god første uge op til debuten. Det er et dejligt sted og og et dejligt land, så det har været et super førstehåndsindtryk, forklarer han. 

Han fortæller, at han er hentet ind som starter for Serie A-klubben, der i sidste sæson sluttede på niendepladsen i ligaen, også selv om Bologna hentede Riccardo Calafiori, der også spiller venstreback, på transfervinduets sidste dag i FC Basel. 

Han glæder sig til at opleve den italienske fodboldkultur. Fansene er kendt for virkelig at gå op fodbold, men han har endnu ikke oplevet så meget af det endnu. Han bor nemlig på hotel med sin kæreste, der er flyttet med, og i øjeblikket er han afsted med det danske U21-landshold. Planen er dog at finde et permanent sted at bo, og det skal ikke være på hotel, for det "bliver man syg i bolden af", som han selv formulerer det.

Alt andet blev fejet til side
Spørgsmålet er så, hvorfor det endte med at blive Bologna, for ifølge ham selv var der masser af interesse fra andre klubber også.

- Det blev Bologna, for det var dem, der havde det bedste projekt til mig. Og ja, så har jeg egentlig også altid haft en drøm om at spille i Italien. Jeg synes, at kulturen dernede, både fodboldmæssigt men også samfundsmæssigt og landet, tiltaler mig rigtig meget. Jeg har været på mange ferier dernede, og jeg er altid kommet hjem med et smil. Så da jeg fik muligheden for det nu, samtidig med at det fodboldmæssigt var godt, så kunne jeg ikke sige nej.

Da interessen fra Bologna blev konkret i august, blev der ifølge Victor Kristiansen arbejdet på skiftet i to uger. I den tid overvejede han intet andet.

- Jeg havde egentlig interesse i de fleste lande, så der var lidt at forholde sig til, men jeg synes, at det, der var i Bologna, var bedst, og det var også det, der tiltalte mig mest. Så der var ikke rigtig noget andet, der nåede at blive konkret, for jeg var ret hooked på det.

Lige nu er han kun lejet for sæsonen, men Bologna har fået en købsoption. Om den bliver indløst må tiden vise, men Victor Kristiansen kan - som det ser ud lige nu - godt se sig fortsætte i støvlelandet.

- Jeg tror, det gode ved leje er, at begge parter kan se hinanden an, inden man kan lave en permanent aftale. Så jeg har egentlig mest fokus på at spille en god sæson hernede til at starte med, og så må vi se, hvad der er muligt til næste sommer. Men det kræver jo selvfølgelig også, at de vil have mig. Men som det ser ud lige nu, så er det da helt klart noget, jeg gerne vil.

Som nævnt i indledningen er Serie A blevet en del danske profiler rigere denne sommer. Victor Kristiansen har endnu ikke talt med Gustav Isaksen og Jesper Lindstrøm, som også er skiftet til dertil, og som han sandsynligvis kan se frem til at spille direkte overfor, når de mødes senere på sæsonen. 

De skal dog passe på ham, for han har allerede vist, at han ikke er bange for at føre sig frem i den ikoniske liga.

Foto: Getty Images