Video : Tipsbladet
Serie A

Svenskere vil købe Christian Eriksen og Co.: Men ekspert undrer sig

Inter kan ifølge Financial Times være på vej på nye hænder, og et svensk investeringsvirksomhed er blandt mulige opkøbere.

Torsdag kom det frem, at kinesiske Suning Holding, der ejer 68,5 procent af den italienske Serie A-klub Inter, leder efter en mulighed for at komme af med dele af eller hele deres andel.

En af bejlerne var den svenske investeringsvirksomhed EQT, der styres af en af Sveriges rigeste og mest indflydelsesrige familie - Wallenberg.

Suning Holding, der overtog majoriteten af klubben i 2016, har eftersigende økonomiske problemer, og det skulle sammen med klubbens skrantende økonomi være årsagen.

Læs også:Medie: Inter-ejer i forhandlinger med mulige købere

Af samme årsag undrer økonomi-reporter hos den svenske TV station TV4, Jens B Nordström, sig over, at den stenrige svenske familie overvejer at gå ind i fodbold.

- Jeg var overrasket. Det siges ofte, at der er et par ting, som det er let at tabe penge på - såsom at investere i fodboldklubber. Det siges normalt, at folk tænker lidt for meget med hjertet. 

- Det er ikke indlysende, at det er en god handel, men på den anden side er det specielle tider nu. Pandemien har sparket til fundamentet af al økonomi inden for sport lige nu. Så giver det mulighed for nye spillere at komme ind, siger Nordström til Fotbollskanalen.

Læs også:Tror på Eriksen i ny rolle: Andrea Pirlo gjorde det med succes

Hvis det skal give nogen form for mening at investere i en fodboldklub, så skal det være fordi, at de har en forventing om, at  der er en stor mulighed for at tjene penge, når der må komme tilskuere på lægterne igen.

- Denne type venturekapitalfirma er ofte på udkig efter noget, de kan gå ind i et par år og derefter vende forretningen rundt, tage nogle hurtige skridt og få vendt økonomien i klubben og derefter sælge det igen om efter fem eller syv år. Normalt hører et fodboldhold ikke inde under denne opskrift, mendet er mærkelige tider, så måske kan det være en god idé.

Den svenske virksomhed ønsker ikke selv at kommentere på rygtet, men konstaterer, at der florerer mange af disse hele tiden.

Læs også:Juventus overlever nervepirrende pokaldrama

Læs også:Christian Eriksen prøvet i ny rolle: Håber, at det hjælper ham

Læs også:Christian Eriksen afprøvet i ny rolle i Inters pokalsejr