Video : Tipsbladet
Serie A

Tidl. FCK’er afslører: Forhandler med Serie A-klub

Den tidligere FCK- og AGF-spiller Dan Thomassen afslører over for Tipsbladet, at han i øjeblikket forhandler med Serie A-klubben Lecce om en ny kontrakt. Assistenten tror, at parterne kommer til enighed.

Den tidligere Superliga-spiller Dan Thomassen har gang i et stort træneventyr i Italien. 

I marts satte Serie A-klubben Lecce, der har Patrick Dorgu i truppen, kløerne i den tidligere AGF- og FC København-spiller og ansatte ham som assistent efter jobs i Vicenza og Brescia.

30. juni står kontrakten dog til at udløbe for danskeren, men nu fortæller Thomassen til Tipsbladet, at han i øjeblikket forhandler med klubben.

- Status er, at det har været et vellykket ophold resultatmæssigt og personligt. Det har været intense to en halv måned, og det har været lærerigt. Missionen lykkedes med at overleve, og det lykkedes endda tre spilledage, før det sluttede.

- Lige nu er der en forholdsvis stor sandsynlighed for, at vi bliver i Lecce. Vi er i dialog og forhandler med klubben lige nu, og der er velvilje fra begge parter.

- Jeg har været enormt glad for det, og jeg har lært Luca (Luca Gotti, red.) at kende professionelt. Han har stor erfaring, og han er god til at lære fra sig. Det giver mig muligheden for at bygge på. Det er et højt niveau, og det er en spændende liga, så det er jeg helt sikkert interesseret i, siger Dan Thomassen til Tipsbladet.

Danskeren fortæller, at forskellige aspekter skal på plads, før en kontrakt underskrives. Den tidligere AGF- og FCK-spiller tror dog, at der er en afklaring om et par uger.

- Kontraktens varighed er en ting, men der er mange ting, der bliver kastet ind i forhandlingerne. Luca og klubben skal have et fælles billede af, hvordan klubben kommer til at se ud, og hvad målet er for næste sæson. Jeg tror ikke, at det bliver noget problem. Om det bliver et eller to år, ved jeg ikke.

Har ambitioner
Det har været en kæmpe oplevelse for den tidligere Superliga-spiller at være en del af Serie A, og oplevelsen som assistent i den bedste italienske række har givet ham smag på mere. 

- Jeg har aldrig spillet i Serie A. Det nåede jeg desværre ikke. Det har været et enormt spændende bekendtskab med hensyn til dagligdagen på træningsbanen og analysedelen. Jeg har lært Serie A at kende i 360 grader, og jeg har også været på nogle fine stadions som San Siro. 

Går du efter at blive Serie A-træner på et tidspunkt?

- Det er ikke noget, som man vælger. Jeg er meget fokuseret på at fortsætte med at bygge på og blive en bedre træner. Det har jeg mulighed for at blive ved at arbejde tæt med en så dygtig træner og på et så højt niveau. Der er mit fokus, men jeg kunne selvfølgelig godt tænke mig at være cheftræner i Serie A, siger Dan Thomassen til Tipsbladet.

Lecce endte som nummer 14 i Serie A, og dermed klarede klubben skærene i den bedste italienske række. Klubben fik tre point mere end Frosinone, der endte med at tage turen ned.

Som spiller nåede Dan Thomassen at spille 96 Superliga-kampe.