• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Pelle Kirchner

Tidligere FCK'er: Det har været et meget hårdt år

Foto: Getty Images

Victor Kristiansen nyder i øjeblikket stor succes i Bologna, men rejsen dertil har været hård. Det indrømmer han overfor Tipsbladet og den øvrige presse.

Af Pelle Kirchner

Tipsbladet i Helsingør: 

3 lande på ét år. 

Ja, det har været et turbulent år for den kun 20-årige Victor Kristiansen, der har spillet i tre forskellige lande og ligaer i løbet af året. 

Nu virker det endelig til, at han er faldet på plads i Serie A, hvor den tidligere FCK'er i øjeblikket nyder succes hos Bologna. Men det har ikke været noget nemt år, fortæller han til Tipsbladet og den øvrige presse i Helsingør. 

- Det har været et meget hårdt år. Det var den hårdeste måde at komme til udlandet på som ung spiller, at man kommer til den bedste liga i verden, og så på et meget dysfunktionelt hold og en presset træner, der senere hen blev fyret. Det var svært at blive hentet ind som en af dem, der skulle redde holdet. 

Nu er de engelske rammer byttet ud med en tilværelse i Bologna. Og selvom det går godt inden for kridtstregerne, har der været visse udfordringer med den italienske kultur uden for kridtstregerne. 

- Det er lidt frustrerende en gang i mellem, at man ikke kan have en samtale med nogle af de ledende roller i klubben, fordi man ikke kan sproget, men det er en del af præmissen i Italien. Jeg er ved at lære sproget. 

Victor Kristiansen fik dog også et par gode tips og tricks med på vejen fra en landsholdskammerat, inden han skrev under på kontrakten med Bologna. 

- Jeg ringede ikke til nogle danskere, der spiller i Italien. Men vi havde en samling, hvor jeg lige spurgte Andreas Skov om, hvor man skulle tage hen at spise, og hvor det var godt at bo og sådan nogle ting. 

Indenfor kridtstregerne er der dog ikke mange udfordringer. Her spiller Victor Kristiansen stort set hver kamp for Bologna, men mener, at folk nogle gange glemmer den dåbsattest, der står i hans pas. 

- Det er da gået meget godt i Bologna, men jeg er stadig ung. Jeg er kun 20 år, og jeg har spillet på et meget højt niveau i en meget ung alder. Jeg føler ofte, at folk glemmer, at jeg også har været en af de unge. Men jeg har gjort det godt, og nu er jeg med landsholdet. 

Tiden i Bologna er dog kun på lånt tid, som det ser ud lige nu. Men det er bestemt ikke urealistisk, at en lejeaftale bliver forvekslet til en permanent aftale. Det er dog ikke noget, som bliver bestemt hverken i dag eller i morgen. 

- Vi har ikke afklaret, hvad der skal ske endnu. Det gør vi, når lejekontrakten udløber. 

Victor Kristiansen har spillet ti kampe for Bologna, hvoraf fem af dem har været som starter. I lejeaftalen med italienerne indgår også en købsoption.