• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Ole Hoffskov

- Umiddelbart er jeg skuffet over Christian Eriksens skifte

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk har forhørt sig hos tre eksperter på TV3 Sport om deres tanker vedrørende Christian Eriksens skifte til Inter.

Af Ole Hoffskov

Christian Eriksen blev tirsdag præsenteret som ny spiller i den italienske storklub Inter, der har købt danskeren for 150 millioner kroner i Tottenham og udstyret ham med en aftale for de kommende fire år. 

Inter og Christian Eriksen har fyldt meget i medierne i denne måned, hvor det har stået klart, at han ville tage til Italien, men tidligere var det især spanske klubber, der blev sat i forbindelse med danskeren, som altså endte i støvlelandet.

Og hvad skal man så mene om det? Tipsbladet.dk har spurtigt en række eksperter fra TV3 Sport om deres syn på Christian Eriksens skifte til Inter.

- Umiddelbart er jeg skuffet. Jeg er skuffet over, at han gerne ville væk fra engelsk fodbold og fra Tottenham, for jeg synes, Tottenham har gang i mange fornuftige ting. At det så bliver Italien, overrasker mig, og jeg står med en fornemmelse; er vi lidt uklare om, hvor god Christian Eriksen egentlig er?, siger Jan Mølby til tipsbladet.dk og tilføjer: 

- Jeg ved ikke, om vi overvurderer ham, men vi var nok mange, der havde tænkt, at nu finder vi for alvor ud af, hvor god han er, for nu kommer han til en kæmpe klub. Nu blev det så Inter, og så står jeg lidt og tænker ”okay”. 

Skal Jan Mølby sætte sig i Christian Eriksens sted, var der ingen anden udvej end at forlade Tottenham.

- Det var vigtigt for Christian at komme væk. Jeg kunne ikke se tingene ændre sig for ham i Tottenham, og nu starter han så forfra i Inter og får en vigtig rolle. Det er den bedste måde, han kan bygge sin form op på igen.

- Jeg siger ikke, det er det rigtige valg, men set med danske EM-briller er det godt, at han på kort sigt får den her mulighed i Italien. Christian Eriksen i den udgave, man har set ham i Tottenham i denne sæson, vil ikke være nok for Danmark. Vores bedste markspiller skal levere mere, siger Mølby.

Christian Eriksen har især været rygtet til de spanske mastodonter Real Madrid og FC Barcelona, og det var i den retning, Jan Mølby troede, danskerens fremtid lå.

- Jeg mener, at Christian er dygtig nok til at spille for en top otte klub i Europa, og der hører Inter ikke til. Et andet problem, jeg har med Inter er, at jeg ikke har nogen fornemmelse af, hvor de er om to-tre sæsoner. Det kan være, de ikke er en del af toppen i Italien længere, og det kan være, Christian har spillet for to eller tre forskellige trænere.

- Det var klart i retning mod en større klub, jeg havde forestillet mig. Da Tottenham var allerbedst, var Eriksen én af deres bedste spillere, og så synes jeg, det er okay, at man taler om den hylde, lyder det fra eksperten.

Læs også:Michael Laudrup om Eriksen-skifte: Jeg er glad for transfersummen

Eriksen har mistet goodwill, og det er unfair
Carsten Werge, der til dagligt er kommentator på TV3 Sport, følger Tottenham på nærmeste hold i Premier League og Champions League og har ligeledes kendskab til Inter fra verdens fornemste klubturnering.

Han er både enig og uenig med kollegaen Jan Mølby, når snakken falder på Eriksens skifte til Milano.

- Jeg ærgrer mig over, at Eriksen ikke bliver hængende i England. Jeg synes, han hører til der, men nu, hvor han skal et andet sted hen, synes jeg, Inter er et godt sted. Det ligner en klub, som er på vej tilbage og er ved at ruste sig igen. Det er en fantastisk by med et fedt stadion, og Serie A er ved at blive opgraderet lidt igen efter nogle magre år.

- Det er nogle lidt sjove indkøb, Inter har lavet, og nogle steder er der også lidt ophørsudsalg over det. Men de har kapitalen, og jeg synes, Inter er et godt sted, og de er på andenpladsen lige nu. Eriksen passer godt ind i Italien, siger Carsten Werge.

Den erfarne kommentator køber præmissen, at Christian Eriksen ikke har leveret varen for Tottenham i denne sæson.

- Men det er sgu også svært, når man kun får spilletid, når det passer ind i trænerens luner. Jeg har siddet med nogle kampe, hvor han ikke har præsteret, men også kampe, hvor man godt kunne se, at han stadig er en fantastisk spiller. Selvfølgelig kommer han til at skinne i Inter, så jeg er ikke bekymret, men jeg synes, han skulle være blevet i Tottenham, siger Werge.

Han er i det hele taget ked af, at Eriksen endte med nærmest at forlade Tottenham ad bagdøren efter en flot tid i London.

- Det er en ærgerlig afsked. De gange, jeg har været på stadion de seneste par måneder, har jeg kunnet fornemme, at han ikke helt har den respekt længere, og det gør ondt, for jeg synes, det er urimeligt. Vi ved ikke, hvad der er foregået i kulisserne. Om der er foregået nogle ting, som har været med til at skubbe ham ud over rampen, siger Carsten Werge og fortsætter:

- Når jeg snakker med andre kommentatorer, som jeg gør uge efter uge, så mangler de i hvert fald ikke respekt for det, han har præsteret. Det er en kæmpe præstation, han har leveret i mere end fem år. Han har været en af de mest løbende spillere og en af de mest assisterende spillere i Premier League.

- Men når man møder Tottenham-fans – også de danske – har han mistet en del goodwill, og det er unfair, synes jeg. 

Læs også:Se målene: Eriksen bombede mod sin nye klub i Champions League

Carsten Werge er en del af det kor, der tror, at Christian Eriksen sigtede højere end et skifte til Inter - han gætter på, at den danske landsholdsspiller havde Catalonien i sigte.

- Jeg er helt sikker på, han havde sigtet højere. Jeg tror, han sigtede efter Barcelona. Der, synes jeg, han havde passet perfekt ind, og han er god nok. Når jeg ser noget af det andet, der spiller i Barcelona, kan jeg ikke se, hvorfor Eriksen ikke skulle være god nok.

- Jeg er glad for, han ikke kom til Atletico Madrid, det havde været et kæmpe fejlcast. På den måde er Inter et bedre valg, og så er han nok også blevet fristet af en relativt god løn. Det kan jo ske for os alle sammen, lyder det fra Werge.

Inter er på vej frem
Med Christian Eriksens skifte til Inter og Simon Kjærs skifte til AC Milan tidligere i transfervinduet er Danmark igen repræsenteret i nogle af de store italienske klubber. Sådan var det også tidligere - også helt tilbage i 80'erne, hvor Preben Elkjær var en stjerne i Verona.

Den tidligere målræv har fulgt italiensk fodbold tæt lige siden, og han er umiddelbat begejstret for Eriksens Inter-eventyr.

- Jeg er glad for, at det nu ser ud til, at han får ro på sin tilværelse og kommer ned til Italien og får spillet noget fodbold, siger Preben Elkjær til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Inter er på vej frem. Det er en storklub, og Serie A er måske lige niveauet under Premier League, så jeg er sikker på, det vil passe Christian fint.

- Jeg tror også, det ville have passet ham fint at spille i Spanien. Jeg havde faktisk forventet, at han var skiftet til Spanien, men sådan skulle det ikke gå, og han skal nok klare sig i Italien, selv om det er lidt anderledes end spansk fodbold. 

Christian Eriksen trænede for første gang med i Inter onsdag eftermiddag. 

Læs også:Åge Hareide til Christian Eriksen: Glæder mig til at tage til Milano

Læs også:Se billederne: Christian Eriksen træner med Inter for første gang

Læs også:Martin Jørgensen: Eriksen er en gevinst for Serie A

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus