• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Mikkel Fuhr Nielsen

Vild udvikling: Nu ville han være i Hjulmands trup

Foto: Getty Images

Rasmus Højlund har gang i en kometkarriere uden sidestykke i Atalanta.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Rasmus Højlund er lige nu en af de varmeste danske angribere.

Han scorer mål på samlebånd i Atalanta, som han skiftede til sidste sommer. Fire fuldtræffere i klubbens seneste fire kampe er facit for den 19-årige dansker, der for blot et år siden forlod FC København.

SK Sturm Graz kaprede ham, og siden har Rasmus Højlund ikke set sig tilbage. Han nåede et halvt år i Østrig, hvor han scorede 12 mål, og nu er han så efter et sløjt efterår ved at få sit helt store gennembrud i Italien.

- I øjeblikket er der store forhåbninger til ham. Der er en forståelse af, at han kan blive en meget god angriber. Det handler selvfølgelig også om øjebliksbilledet. For en måned siden var der delte meninger om ham, men nu er der store forventninger.

- Han er en moderne angriber. Meget komplet. Det tog lang tid for ham at tilpasse sig italiensk fodbold og Atalantas spillestil. Den første halvdel af sæsonen var ikke så god, men nu er der ved at komme damp under kedlerne, siger Matteo Spini, der dækker Atalanta tæt for Gazzetta Dello Sport og L'Eco di Bergamo, til Tipsbladet.

Rasmus Højlund var igen på pletten i pokalsejren på 5-2 over Spezia Calcio.

Atalanta har altid haft dygtige angribere som Luis Muriel og Duvan Zapata, der de seneste sæsoner har sparket klubben til succes. Nu er den colombianske duo ved at give stafetten videre til danskeren.

- Atalanta købte Højlund af denne grund. Muriel og Zapata har været gode i mange år, men de er blevet 31 år, har gjort det dårligt de seneste sæsoner og har døjet med skader. Atalanta har brug for noget nyt, og Højlund er den helt rette mand. Men han skal fortsætte med at levere, hvis han skal nå de ting, som Muriel og Zapata har gjort.

Hvor stort et talent betragtes han som i Italien?

- Det afhænger af ordet talent. Hvis vi taler om alle spillerne i Serie A, så er han selvfølgelig ikke [det største talent i Italien, red.]. Han har spillet et par gode kampe, og han er stadig langt fra topspillerne som for eksempel Leao (Rafael Leao). Hvis vi taler om de helt unge spillere, så er han en af de mest lovende spillere fra årgang 2003 sammen med sin holdkammerat Scalvini (Giorgio Scalvini), siger Matteo Spini.

Nyt skifte og landsholdet?
Rasmus Højlund er på bare et år ved at bevise, at han udover at have erobret den østrigske Bundesliga også har niveau til Serie A. Det går naturligvis ikke større klubbers næse forbi.

Juventus, AC Milan og Napoli holder angiveligt øje med den blonde dansker, men det rigtige bud skal komme ifølge Matteo Spini, som tror på et stort salg af angriberen.

- Det afhænger selvfølgelig af tilbuddene. Atalanta kan sælge til meget store beløb. De betalte meget for ham, og ønsker at tjene store penge på ham, når han skal afsted. Lige nu kan Atalanta kræve 223 millioner kroner, men jeg tror, at han vil blive en sæson mere. Men hvis en Premier League-klub kommer til sommer, og byder 371 millioner kroner, så ændrer det hele sig.

SK Sturm Graz købte Rasmus Højlund for et beløb i underkanten af 20 millioner kroner, mens Atalanta var oppe og betale langt over 100 millioner kroner for danskeren sidste sommer.

Rasmus Højlund har optrådt tre gange for det danske landshold. Her er han i aktion i Parken mod Frankrig i Nations League.

Selvom opholdet i Atalanta startede med indhop fra bænken, så var Rasmus Højlund fortsat så varm, at han også fik landsholdsdebut i efteråret mod Kazakhstan. Derefter dykkede formen en smule, og det kostede ham måske en plads ved VM i Qatar.

- Jeg forstår godt Hjulmand, for på det tidspunkt var han ikke godt kørende. Hvis VM begyndte i næste måned, så er jeg sikker på, at Hjulmand ville tage ham med. Jeg tror, at Højlunds fravær i Qatar var godt for ham, fordi han trænede stenhårdt med resten af holdet i december, og forbedrede sig.

Rasmus Højlund er på kontrakt frem til 2027 i Atalanta. Han har indtil videre scoret fem gange for Bergamo-klubben. Fire scoringer i Serie A, mens han torsdag scorede i pokalsejren over Spezia Calcio.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images