Video : Tipsbladet
Serie A

Vilde Morten Frendrup sætter alle andre til vægs

Den tidligere Brøndby-profil Morten Frendrup storspiller i Serie A.

"Kongen af tacklinger" har den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport døbt Morten Frendrup, der huserer på midtbanen i Serie A-klubben Genoa.

Kælenavnet er ikke bare plukket ud af den blå luft, nej der er faktisk noget om snakken. 22-årige Morten Frendrup sætter faktisk hele Serie A til vægs, når det gælder defensive dueller.

Med 88 defensive dueller har han flest af alle spillere i Serie A i denne sæson, viser tal fra SpilXperten. I Europas top 5-ligaer, som tæller Italien, Frankrig, Tyskland, England og Spanien, er han placeret som nummer 15.

Men det stopper ikke her, for Morten Frendrup er også nummer to på listen over spillere med flest bolderobringer i Serie A. Med 54 af slagsen er han kun overgået af Frosinones Enzo Barrenechea med 64 bolderobringer. I sidste sæson var Morten Hjulmand iøvrigt nummer to over spillerne med flest bolderobringer.

Med til historien om de flotte defensive statistikker for Morten Frendrup hører sig, at den tidligere Brøndby-profil spiller på et hold, der i udgangspunktet står lavt og forsvarer i store dele af deres kampe.

Det gør selvsagt, at Morten Frendrup vil have flere defensive aktioner end tilfældet vil være det med nogle af spillerne fra topholdene. Omvendt tager det intet fra, at Morten Frendrup topper statistikkerne.

Og det gør han faktisk flere steder. For samler man alle underliggende parametre for midtbanespillere i Serie A, så er han nummer to på listen over italiensk fodbolds bedste defensive midtbanespillere.

Inters Hakan Calhanoglu er den eneste foran Morten Frendrup, mens han sætter Juventus-stjernen Manuel Locatelli, AS Romas Leandro Paredes, Stanislav Lobotka med fortid i FC Nordsjælland og AC Milans Rade Krunic til vægs.

22-årige Morten Frendrup skiftede til Genoa fra Brøndby IF i januar sidste år for omkring 22,5 millioner kroner. Opholdet startede med danskeren på bænken, men langsomt vandt han trænerens tillid, selvom han indledte som højre back.

Nu er danskeren en af de første på holdkortet og får uge efter uge ros i de italienske avisspalter. Større klubber er også begyndt at følge den danske midtbanekriger, hvor særligt Premier League er et tema.

Det har Genoas administrerende direktør, Andres Blazquez, tidligere fortalt. Den historie kan du læse HER.