• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Jacob Quvang

Askou fik jobbet: Godt 30 trænere var på listen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der var kamp om trænersædet i IFK Göteborg, som i sidste ende gik til Jens Berthel Askou.

Af Jacob Quvang

Jens Berthel Askou er ny cheftræner i IFK Göteborg blot få dage efter, at han rykkede ud af Superligaen med AC Horsens efter et forfærdeligt forår. 

Med tanke på AC Horsens' kollaps kan det virke en smule overraskende, at den svenske klub har gaflet den danske cheftræner, men er der én ting, som er sikkert, så er det, at de får en mand, de virkelig gerne ville have.

Der har nemlig været en del trænerprofiler til overvejelse - rigtig mange endda. 

Det svenske medie Göteborgs-Posten melder, at klubben havde omkring 30 navne på sin ønskeliste, inden valget i sidste ende faldt på Jens Berthel Askou.

Klubbens tekniske direktør Ola Larsson kom til klubben, mens man jagtede en træner (han tiltrådte klubben i midten af april, red.), men han siger til avisen, at de tidligt i processen var vilde med Askou.

- Det gode var, at selv om jeg stødte til sent i forløbet, havde jeg mulighed for at smide nogle navne i puljen, hvilket var godt. Vi har ikke været låst under processen. Vi holdt tidligt fast med Jens, og det føles meget godt, siger Larsson til mediet. 

Jens Berthel Askou får sine hænder fulde i Göteborg. Klubben er placeret tredjesidst med syv point efter de første 11 spillerunder. 

I Göteborg-truppen kan han dog glæde sig over at arbejde sammen med Sebastian Hausner, der har en fortid i AGF.