• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Kenneth Jensen

Avis: FCK og FCN interesseret i denne nordmand

Foto: Tromsø

Midtbanespiller gør det rigtig godt i Norge og ligner en spiller til fremtiden. Han var for et par år siden inviteret til prøvetræning i FC København.

Af Kenneth Jensen

De danske mestre fra FC København har været aggressive i jagten på de bedste talenter og har de senere år hentet spillere som Roony Bardghji, Hakan Haraldsson og Orri Oskarsson.

Og for et par år siden havde man også snøren ude efter en midtbanespiller ved navn Runar Norheim.

Nu lurer man igen.

Den nu 17-årige nordmand blev allerede som 14-årig inviteret til prøvetræning i FC København, og i sommeren 2020 valgte han i en alder af 15 år FCK fra og skrev i stedet under på en aftale med Tromsø.

Han fik debut som 15-årig, og han har siden udviklet sig så godt, at det i denne sæson er blevet til 11 kampe i den bedste norske række. Han har både scoret og assisteret, og fremtiden er ifølge mediet folkebladet.no lys.

Selvsamme medie skriver, at der er store forventninger til Runar Norheim i den kommende sæson, og at der i øvrigt er stor interesse for spilleren allerede nu. Og blandt de interesserede klubber er både FC København og FC Nordsjælland, to klubber der satser stort på talenter i disse år.

Selv om der er store forventninger til Norheim i den kommende sæson, er der den udfordring, at han ifølge Transfermarkt kun har et år igen af sin aftale med Tromsø. Altså kan interesserede klubber om et halvt år fiske efter en aftale med Norheim uden om Tromsø.

Så skal klubben sælge nu, hvis den ikke tror på, at den kan forlænge hans aftale? Det er nok nogle af de spørgsmål, klubledelsen sidder og tygger på netop nu.

Norheim er U-landsholdsspiller for Norge og har alt i alt spillet 17 førsteholdskampe for Tromsø.