Video : Tipsbladet
Skandinavien

Dansk angriber raser over brud: Koldt og kynisk

Den tidligere Superliga-angriber Nicolas Mortensen fortæller i et større interview med Tipsbladet om exittet i svenske Trelleborgs FF. Han mener ikke, at han er blevet ordentligt behandlet af den svenske klub.

Nicolas Mortensen har igennem flere sæsoner en fast del af svenske Trelleborgs FF, hvor den danske angriber har vist fin målform.

Alting har dog ændret sig for danskeren.

Angriberen er nemlig røget ud i kulden i Superettan-klubben, og nu er han færdig.

Mortensen har nemlig fået revet kontrakten over.

Om jeg har dummet mig ved at spille med åbne kort for tidligt, ja og nej, jeg synes altid, at jeg har været en ærlig person, men jeg havde forventet mere fra Trelleborg.

Nicolas Mortensen
Tidligere Trelleborg-profil

Tipsbladet har talt med den tidligere FC Helsingør-spiller om bruddet, og han er langt fra tilfreds med den behandling, som han har fået.

- Det har været et trist brud med Trelleborg. Timingen har ikke været super god, synes jeg. Jeg havde egentlig en følelse af, at jeg gerne ville spille sæsonen færdig resten af året. Det virkede som om, at der ikke var den gensidige respekt fra både mig til Trelleborg og fra Trelleborg til mig.

- Jeg synes, at vi gik lidt skævt ind på hinanden til sidst, så det var en nødvendighed at slutte kontrakten. Bag det ligger en større historie. Jeg har nemlig selv meldt ud, at jeg nok ville slutte karrieren efter mit sidste år i Trelleborg, siger Nicolas Mortensen til Tipsbladet og tilføjer.

- Det har været en grundsten for, at Trelleborg har forsøgt at få mig videre i systemet. Jeg tror, at der måske ligger nogle flere årsager til det. De har måske villet hente en ny angriber ind, men jeg kender ikke til dem. Jeg har altid været en startspiller og en meget vigtig del af holdet i de to et halvt år, som jeg har været her. Det sidste halve år har jeg ikke gået hånd i hånd med træneren, og han har brugt en anden spiller.

- Det er jeg uforstående over for. Vi er gået hver vores vej, og jeg har haft en længere dialog med Trelleborg. Jeg har søgt civilt arbejde uden for fodbolden, og det har jeg fundet nu, så det passede, at vi skulle bryde kontrakten, så jeg kunne komme videre i min karriere på den anden side af fodbolden.

Danskeren fortæller, at han troede, at Trelleborg ville have opført sig mere respektfuldt.

- Det er en kold og kynisk verden. Fra den dag, hvor det blev meldt ud, at jeg ville stoppe karrieren efter sæsonen, skiftede de fuldstændig skind. Det var en voldsom oplevelse. Det gik fra startspiller til bænkspiller, og det var nok et forsøg på at få mig ud så hurtigt som muligt. Jeg tror, at fodboldklubber kan være nervøse for, at spillerne ikke vil præstere, når man vælger at slutte karrieren efter sæsonen.

- Jeg synes, at jeg har gjort det stikmodsatte. Jeg synes faktisk, at jeg er blevet bedre. Jeg har altid præsteret, når jeg har spillet og scoret mål. Jeg har også været der for de unge spillere i omklædningsrummet. Jeg var også tæt på at blive anfører, men så fik jeg en skade. Det er den kolde og kyniske del af verdenen, når man deler noget, der ikke har med Trelleborg at gøre, så vil de noget andet.

Men når du melder ud, at du ikke ville fortsætte i næste sæson. GIver det så ikke mening at satse på nogle andre?

- Ja, jeg har også tænkt på det, at de vil prioritere anderledes på længere sigt. Jeg tror, at de har spillet med en anden angriber, der også er der i næste sæson. Det er måske også rimelig normalt i fodbolden. Om jeg har dummet mig ved at spille med åbne kort for tidligt, ja og nej, jeg synes altid, at jeg har været en ærlig person, men jeg havde forventet mere fra Trelleborg.

- Jeg tror også, at de kunne se på præstationerne, at det ikke påvirkede. Derudover var det ikke 100 procent sikkert, at jeg ville stoppe. Det var nogle stærke overvejelser.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Tager måske til Danmark
Mortensen lukker dog ikke helt døren for fodboldverdenen. Det kan være, at fremtiden findes i de danske divisioner.

- Jeg er lidt i tvivl, om jeg stadig skal spille lidt fodbold ved siden af arbejdet. Det overvejer jeg. Det bliver nok på lavere niveau i de lavere divisioner. Jeg er kun 30 år, så jeg kommer nok til at savne at lave mål.

- Det bliver helt klart i Danmark. Jeg bor i Dragør. Om det bliver i Danmarksserien eller 3. division eller noget, må jeg tage til den tid. Det er nogle store overvejelser. Jeg har ikke taget en beslutning endnu, siger Nicolas Mortensen til Tipsbladet.

Tipsbladet har forsøgt at få en kommentar fra Trelleborgs FF angående krititikken, men klubben er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Mortensen, der er lillebror til AGF-angriberen Patrick Mortensen, nåede at score 19 mål i 52 kampe for Trelleborgs FF i løbet af to et halvt år i klubben. Han har tidligere spillet Superliga-fodbold for FC Helsingør. Derudover har han været en del af Fremad Amager og Brøndby.

Trelleborgs FF er nummer syv i Superettan.