Video : Tipsbladet
Skandinavien

Dansk profil kan købes til spotpris

Hvis man står og mangler en dygtig højreback, så kan man anskaffe sig Peter Therkildsen, der storspiller i Norge, til billige penge.

FK Haugesund leverede en rigtig pæn sidste sæson, hvor man klarede livet i Eliteserien, og en af de bærende kræfter i den mission var danske Peter Therkildsen.

Den tidligere Horsens-spiller er blevet en sand profil i den norske klub efter det permanente skifte fra AC Horsens for lidt mere end tre år siden. Medmindre der sker en drastisk udvikling, så kan Therkildsen forlade klubben i en nær fremtid.

Kontrakten løber ud til sommer, og lige nu peger meget ikke mod en forlængelse af aftalen. Derfor er Haugesund ifølge Tipsbladets oplysninger åbne over for at sælge sin anfører, der scorede tre mål og lavede syv oplæg i ligaen i sidste sæson fra en position primært som højre back. 

Og man kan få ham til billige penge. Som Tipsbladet forstår det, har Haugesund sat en pris på omkring 100.000 euro på Therkildsen. Det svarer til omkring 745.000 kroner, hvilket ikke ligefrem bør skræmme potentielle købere væk. 

Der har sågar været noget interesse i Therkildsen fra tysk side, og det har både været fra Bundesligaen og 2. Bundesliga, men det er aldrig blevet til mere end det. Fra dansk side går klubberne ikke ligefrem og mangler højre backs, og generelt har efterspørgslen efter spillere til lige netop denne position været særdeles lav denne måned. 

Derfor er der lige nu heller ikke noget konkret på Therkildsens bord, og det kan muligvis først blive til sommer, at der sker noget, i og med transfervinduet lukker ved midnat flere steder rundt omkring.

Peter Therkildsen har spillet 104 førsteholdskampe for FK Haugesund, og i disse har han scoret 11 gange og lagt op til 17.