• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Victor Risager

- Han ødelagde et år af mit liv som fodboldspiller

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske angriber Marcus Mølvadgaard kommer med en alvorlig kritik af sin tidligere træner i Strømsgodset, Henrik Pedersen.

Af Victor Risager

Marcus Mølvadgaard lægger ikke fingre imellem, når han i et stort interview med norsk TV2 taler om sin tid i Strømsgodset med danske Henrik Pedersen som cheftræner.

Henrik Pedersen blev i sidste uge afskediget i den norske klub, efter at der har været anklager om racisme mod ham. Den nyhed blev mødt med glæde hos Marcus Mølvadgaard, der spillede for klubben i 2020. 

- Jeg synes det er så fantastisk, at Henrik Pedersen ikke længere er træner i Strømsgodset. Fordi det er en mand, der har ødelagt et helt år af mit liv som fodboldspiller, siger Marcus Mølvadgaard  til norsk TV2.

I det store interview med det norske medie kommer den tidligere Randers-angriber med alvorlige anklager mod Henrik Pedersen.

21-årige Mølvadgaard hævder: At han blev tvunget til at spille med et brud i anklen og bedt om at tage smertestillende. At han blev bedt om at skifte agent og blev straffet med mindre spilletid, da han ikke gjorde det. At han ikke fik lov til at rejse til Danmark for at deltage ved sin fars bryllup. At han fik en enorm skideballe og blev truet med aldrig at få spilletid for et boldtab i et remis mod Viking. Og at Henrik Pedersen ikke ville lade ham starte, uanset hvor godt han gjorde det til træning.

Da flere norske medier i starten af måneden skrev om racismeanklagerne mod Henrik Pedersen, kontaktede den danske angriber også Strømsgodset for at fortælle sin historie.

- Jeg troede, at anklagerne om racisme var nok til ikke at beholde en træner. Men jeg ved, hvordan Henrik er, og jeg troede, han sandsynligvis kunne tale sig ud af det. Så derfor ringede jeg til Ivar (bestyrelsesformand Ivar Strømsjordet, red.) og fortalte min historie med Henrik, før de skulle tage en beslutning, siger Mølvadgaard og tilføjer, at han blev frustreret over at læse, at folk støttede Henrik Pedersen på Facebook:

- Da jeg læste kommentarerne, følte jeg mig bare mere opsat på at komme ud med min historie. Fordi der stadig er mennesker, der mener, at Henrik er blevet behandlet uretfærdigt. Jeg vil være helt ærlig og sige, at jeg vil være virkelig ked af det, hvis jeg ser ham i et trænerjob i fodbold igen, for jeg ved, at han vil ødelægge flere spillere som mig. Og jeg ønsker ikke, at nogen - ikke engang min værste fjende - skal udsættes for det, jeg blev udsat for. Ingen fodboldspiller skal udsættes for hans løgne og manipulation.

Henrik Pedersen har via sin advokat afvist anklagerne.

Marcus Mølvadgaard står uden klub, efter at han fik ophævet aftalen med Strømsgodset. Han har en fortid i Randers FC, hvor han nåede 30 kampe i Superligaen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus