Video : Tipsbladet
Skandinavien

Dansker tager fra Bodø/Glimt til FC Nordsjælland

Den danske ungdomstræner Kasper Kececi skifter Bodø/Glimt ud med FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland er på jagt efter en ny cheftræner ovenpå salget af Johannes Hoff Thorup til Norwich, og mens jagten på Superliga-holdets træner er i gang, er U19-holdets trænerstab blevet oprustet.

Den 31-årige danske træner Kasper Kececi er nemlig ny assistenttræner på FC Nordsjællands U19-hold. Han kommer fra den norske succesklub Bodø/Glimt, hvor han har stået i spidsen for nordmændenes U19- og andethold.

Kasper Kececi starter i Farum den 1. juli, bekræfter han over for Tipsbladet.

- Der er flere grunde, men den primære årsag er, at jeg synes, det er det rigtige skridt for mig, hvor jeg er nu i min karriere. Min familie og jeg har været to år i Bodø, og vi har haft en super tid. Nu fik vi barn nummer to for nogle måneder siden, så nogle familiemæssige ting har også spillet ind, men det primære har været min fodboldmæssige udvikling, forklarer Kececi.

Udefra set kan skiftet - at gå fra cheftræner for Bodø/Glimts U19-hold til assistenttræner på FC Nordsjællands ditto - virke som et skridt nedad. Men sådan ser Kasper Kececi ikke på det.

- Det kan det måske godt udefra, men det synes jeg ikke, at det er for mig. Jeg mener og tror, at det at komme ind i FC Nordsjælland giver mig mulighed for at få meget læring i den her assistenttrænerrolle. Det er et fint skridt for mig, mener jeg, og jeg er 31 år, så jeg har mange år foran mig, siger han og tilføjer:

- Det miljø, FC Nordsjælland har, set udefra, er jo et af de bedste i Skandinavien, og det glæder jeg mig til at blive en del af.

Kasper Kececi. Foto: Bodø/Glimt

Cheftrænerdrømme
Kasper Kececi, 31 år, har også en fortid i AGF’s ungdomsafdeling, men har brugt de seneste to år i det nordlige Norge.
 
- På det personlige plan tager jeg en masse erfaring med. At flytte fra Danmark og bo i et nyt land, har været en fantastisk oplevelse. Fodboldmæssigt har det været min første U19-trænerrolle, og der har jeg lært det spil, som foregår på den årgang, der er tæt på førsteholdet. Jeg har selvfølgelig også suget til mig, hvad der har givet Bodø/Glimt den succes, som de har, og det har været lærerigt, siger han.

Altimens han har passet U19- og andetholdet i Bodø/Glimt, er Kasper Kececi også i gang med at tage sin prolicens. Her har han et år tilbage, og med den kan han på sigt også blive cheftræner på seniorniveau.

Noget, han drømmer om at blive.

- Ja, en dag. Det gør jeg. Men det behøver ikke blive i morgen, slår Kasper Kececi fast og tilføjer:

- Jeg har ikke travlt overhovedet. Jeg fokuserer mest bare på at udvikle mig hver dag, for jeg ved, at jeg har meget at lære nu. Jeg har været et godt sted og skal til et nyt godt sted, hvor det bør være muligt at udvikle mig, så jeg på sigt kan tage skridtet op.

Om det bliver i FC Nordsjælland, må tiden vise. I første omgang skal han hjælpe U19-holdet, som trænes af Sune Lærkedahl Jensen.