• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Fagerberg åbner op om kaos i sin FCM-tid: Alkohol, stoffer og kriminelle venner

Fagerberg åbner op om kaos i sin FCM-tid: Alkohol, stoffer og kriminelle venner
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der var store forventninger til Ken Fagerberg, da han kom til FC Midtjylland, men de forkerte venner, alkohol og stoffer ødelagde det meste. Nu er den tidligere Superliga-angriber dog omsider færdig med sit dobbeltliv og har fundet lykken på Færøerne.

Af Anders Dehn

Det begyndte allerede, da han var sidst i teenagerårene. Ken Fagerberg kunne drikke sig fuld flere gange i ugen og eksperimenterede med stoffer, hvilket måske ikke er uhørt for 17-årige knægte, men trods alt en sjældenhed blandt Sveriges største fodboldtalenter.

Men Fagerberg lykkedes med at holde sit dobbeltliv skjult og med at præstere, selv om han nogle gange kun havde sovet én eller to timer om natten. Og da han flyttede væk fra sine venner og til FC Midtjylland i 2008, begyndte det godt.

Spilleren, som cheftræner Erik Rasmussen døbte "Den svenske Rooney", fandt ikke så mange steder at gå i byen i Herning som hjemme i Gøteborg, og i stedet gav han den gas med ekstratræning. Men efterhånden kom hans barndomsvenner oftere og oftere på besøg, og han traf nye venner i Danmark, som heller ikke var guds bedste børn.

Tiden gik med alkohol, amfetamin og kokain, og spilleminutterne for FC Midtjylland blev sjældnere og sjældnere. I foråret 2010 blev Fagerberg lejet ud til barndomklubben Örgryte, og da gik det hele galt.

- Jeg var helt væk, jeg husker næsten ingenting fra de måneder. Jeg festede stenhårdt dengang. Uden problem ti øl på en aften. Janne (Andersson, nuværende landstræner, red.) var træner, og han var rar og dygtig, men jeg husker faktisk knap nok et eneste møde eller træning. Til nogle træninger kunne det sortne for øjnene, og hjertet pumpede. Det må have været farligt. Det er utroligt, når man tænker på det i dag, fortæller Fagerberg i det svenske magasin Offside.

Ken Fagerberg blev selv rodet ind i kriminalitet og måtte trække et bevidst rødt kort i den næstsidste kamp som lejespiller i Örgryte, så han kunne komme hurtigt tilbage til Danmark.

- Nogle var efter mig. Bander og sådan noget. Jeg havde smadret nogens bil og den slags. Det var meget ubehageligt, siger han til Offside.

- Jeg vidste, at hvis jeg tog et rødt kort, så kunne jeg flytte hjem tilbage til Danmark med det samme. Det var det eneste, jeg tænkte på, da jeg kom ind i anden halvleg. Det tog fem-seks minutter, inden jeg blev udvist. Jeg satte en albue, helt uprovokeret, i ansigtet på en Assyriska-spiller.

I dag spiller Ken Fagerberg for 07 Vestur på Færøerne, der for en måned siden rykkede ud af den bedste række. Men hvad han mangler af sportslig succes og udbytte for sit talent, opvejer han for med ro i sindet og en lykkelig tilværelse.

Han bor sammen med hustruen, Lykke, som han fandt, da han spillede i AC Horsens for fem år siden. Han kalder beslutningen om at tage til Færøerne den bedste i sit liv.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus