Video : Tipsbladet
Skandinavien

Fejl at sælge? Kunne være blevet en succes i AGF

Den tidligere AGF-spiller Frederik Ihler vader i succes i svenske Landskrona BoIS. Han er nemlig topscorer i Superettan, og klubben er nummer ét i rækken. Tipsbladet har talt med Ihler om den flotte målform og det manglende AGF-gennembrud.

I sommeren 2023 vinkede Frederik Ihler farvel til AGF, da han blev solgt til Landskrona BoIS i den næstbedste svenske række, Superettan.

Det har vist sig at være et rigtig godt skifte for 20-årige Ihler. Han er nemlig topscorer i rækken med seks mål i ti kampe, og Landskrona-klubben topper rækken.

Tipsbladet har taget en snak med den brandvarme dansker, og angriberen fortæller, at han trives som blommen i et æg i den svenske klub.

- Vi har egentlig bare fortsat de gode takter, som vi viste, da jeg kom. Da vi ikke kunne nå det store i den seneste sæson, gik gassen lidt af ballonen. Jeg føler, at vi har haft en god opstart, og i år har vi en følelse af, at vi spiller det bedste fodbold. Jeg synes, at vi er det bedste hold i ligaen, og vi jagter en oprykning. Jeg er topscorer i ligaen, og det er selvfølgelig fedt, siger Frederik Ihler til Tipsbladet og tilføjer.

-  Da jeg kom, spillede jeg mere ude på siden. Nu spiller jeg min foretrukne position, hvor jeg er bedst. Det udmønter sig i, at jeg er topscorer i ligaen. Siden jeg kom hertil, har jeg haft 17 startere, og jeg har lavet ti mål, så det er okay. Det har været en god start, og jeg viser bare, at jeg kan lave mål på alle niveauer, som jeg kommer til.

VIl bevise noget over for AGF
Den store udeblev dog i AGF, da Ihler blot nåede at score et mål i otte Superliga-kampe for Aarhus-klubben. Ihler er dog overbevist om, at han kunne være blevet en stor gevinst for AGF, hvis han havde fået chancen.

- Jeg syntes, at jeg havde fortjent en chance i AGF, men på den anden side trives jeg her. Jeg er glad for, at jeg forlod AGF, fordi det er begyndt at spille for mig. Jeg har lavet mål. Om AGF eller andre klubber kigger med, er ikke så vigtigt.

Kunne du være blevet en succes i AGF?

- Ja, det tror jeg 100 procent. Jeg har alle steder vist, at jeg kan lave mål. Det er ikke mig selv, der stiller holdet. Det er træneren.

Mener du, at det var en fejl af AGF at sælge dig?

- Man håber en dag, at de tænker en dag: ‘Ham kunne vi godt have brugt’. Det sker automatisk, når man laver sine mål. Hvis jeg ikke havde lavet mine mål, så havde de nok tænkt: ‘Fint, vi kom af med ham’.

Lige nu trives danskeren med den store succes, og han har kontrakt med Landskrona BoIS til udgangen af 2026. Selvom Ihler hagler kasser ind, så har han planer om at blive i den svenske klub i et godt stykke tid.

- Jeg har ikke travlt med at komme videre. Jeg trives virkelig godt, og jeg har været i fire klubber i det seneste halvandet år, så det er rart at lande i noget. Vi har et virkelig godt træningsmiljø og nogle dygtige trænere. Vi spiller god fodbold, og vi vinder kampe. Vi ligger nummer ét, og jeg er topscorer, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle væk. Jeg er glad.

Landskrona-klubben har nemlig gjort noget ved danskeren, som har fået ham til at blomstre.

- Jeg kommer glad hver dag til træning, og det er en følelse, som jeg har længtes efter i et par år nu, siger Frederik Ihler til Tipsbladet.

Ihler har mulighed for at udbygge sin gode målform, når Landskrona BoIS får besøg af Trelleborgs FF lørdag 1. juni.