Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Skandinavien

Inge André Olsens nye job vækker undren i Norge

Inge André Olsen er blevet ansat i en konsulentrolle i Stabæk, som skaber undren blandt kollegaer i Norge.

For nyligt oplyste Stabæks daglige leder, Jon Tunold, overfor TV 2 Norge, at den tidligere sportschef i AaB Inge André Olsen ansættes i en særlig rolle.

- Inge André skal hjælpe os som konsulent i en periode, i første omgang indtil udgangen af ​​det kommende transfervindue. Han er ansat som konsulent og ikke ansat i klubben, men skal arbejde som klubagent for os, siger han

Nyheden kom i kølvandet på, at man ved udgangen af sæsonen stopper samarbejdet med sportsdirektør, Torgeir Bjarmann. Derfor skal Inge André Olsen blandt andet hjælpe med rekruttering i det kommende transfervindue.

Ansættelsen som konsulent i Stabæk har vækket undren i Norge. Det gør den fordi, Inge André Olsen også er licenseret agent. Ifølge reglerne må man ikke være ansat i en klub og samtidig have agentlicens.

- Det er sandt, at man ikke som licenseret agent må være ansat i en klub eller i et forbund, siger Hanna Kjærnet, som arbejder i det norske fodboldforbund, til TV 2 Norge.

Hun ønsker dog ikke at gå ned i den konkrete sag med Inge André Olsen, oplyser TV 2 Norge, men det vil den norske fodboldagent Jørgen Ingebrigtsen, der arbejder i firmaet Player Solution.

- Da jeg var træner i Asker, var jeg også agent, og der måtte jeg stoppe som træner. Jeg kunne ikke være ansat og have en licens på samme tid, siger han til TV 2 Norge og tilføjer:

- Men en klub i Norge kan lave en kontrakt med en licenseret agent og lave penge gennem salg ud af klubben. Det er det første offentlige eksempel på, at reglerne omgåes, siger han med direkte henvisning til Inge André Olsens konsulentaftale.

Jørgen Ingebrigtsen mener, at der er et hul i de nuværende regler. Han mener ikke, at man bør kunne hjælpe en klub med rekruttering ved at lave ansættelserne som konsulentaftaler.

- Jeg synes, det er specielt, at reglerne tillader, at Fifa-licenserede agenter kan have arbejdsopgaver som en sportsdirektør, siger han.

Jon Tunold fastholder, at man ikke har lavet en ansættelse i strid med reglerne, da der er tale om en konsulentaftale.

- Vi kan overhovedet ikke se, at det her er i konflikt med nogle regulativer. På den anden side ser vi, at andre klubber både nationalt og internationalt arbejder på den her måde for at få agenter tættere på klubben. Det synes vi også, giver mening for Stabæk.

Ansættelsen i Stabæk er Inge André Olsens første, efter han blev fyret i AaB tilbage i efteråret 2022. Forinden skiftet til AaB var han i mange år sportsdirektør i Stabæk, som han også har en fortid i som aktiv spiller.