Foto: Tipsbladet
Skandinavien

Jens Stryger overrasket i Københavns Lufthavn

Hvor skal Jens Stryger Larsen spille i fremtiden? Det forsøgte Tipsbladet torsdag at få svar på.

Tipsbladet i Københavns Lufthavn

Han var lige ved at snige sig igennem med resten af folkemængden i Københavns Lufthavn, men de karismatiske lyse lokker tonede op over den voldsomme oppakning, som Jens Stryger Larsen havde med sig fra Istanbul.

Farvel, havde han sagt. Til fodboldeventyret i det sydlandske, hvor han i 2017 blev købt af Udinese og i 2022 skiftede til Trabzonspor. 

Men Tipsbladet råbte Jens Stryger Larsen an, inden han var ude af syne i ankomsthallen i Københavns Lufthavn. Og så viste et af den 32-årige backs andre kendetegn sig: Nemlig et stort smil, da han tog sig tid til at svare på spørgsmål fra Tipsbladet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Er du overrasket over at få besøg her i lufthavnen?

- Ja, det er jeg. Jeg troede bare, at jeg skulle hjem til familien.

Tidligere torsdag kom det frem, at backen er færdig i Trabzonspor. Parterne har revet kontrakten over. Og ifølge Tipsbladets oplysninger skriver han under på en treårig aftale med de svenske mestre fra Malmö FF.

Den historie kan du læse mere om her.

Hvor er du på vej hen, Jens?

Jamen, jeg er på vej hjem til min datter og min kone. Det er der, jeg er på vej hen lige nu.

Skal du til Malmö FF?

- Lige nu kan jeg kun fortælle, at jeg har ophævet med Trabzonspor. Det er der, den er lige nu. Så må vi se, hvad der sker.

Er du tæt på noget så?

- Der sker jo altid noget i den her fodboldverden - og især i januar. Så lad os se, hvad der sker. Det kan gå hurtigt, og det kan gå langsomt. Det må tiden vise.

Kan du sige lidt om fremtiden?

- Lige nu kan jeg fortælle, at jeg har ophævet med Trabzonspor. Vi har fundet en aftale, der kunne løse sig for begge parter. Det er ingen hemmelighed, at jeg har været super glad dernede, ingen tvivl om det, og jeg har været glad for trænerne, og jeg har spillet en masse kampe. Men der er nogle andre aspekter - som familien - der har trukket i mig, og derfor skulle vi finde frem til den her løsning. Og jeg er glad for, at Trabzonspor og jeg kunne nå til enighed.

Har I simpelthen bare revet kontrakten over? De skriver også, at du ikke får penge med?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det er mellem mig og Trabzonspor.

Du har tidligere udtalt, at det måske har været lidt kaotisk nede i Trabzon. Der var også en periode, hvor du ikke har fået løn. Forlader du stedet med en tilfreds følelse, i forhold til alt det, der har været?

- Ja, helt klart. Jeg forlader Trabzon med en fantastisk oplevelse. Det er en kæmpe klub i Tyrkiet, hvor man virkelig kan mærke presset fra fansene. Ikke bare hver eneste weekend, men hver eneste dag. Så jeg tager rigtig meget lærdom med fra den tid. I det store billede har jeg været rigtig glad for at være dernede. Jeg er glad for at have mødt de mennesker, jeg har mødt, og for de holdkammerater, jeg har haft.

- Så jeg har intet dårligt at sige om mine oplevelser dernede. Det kan godt være, at der har været en periode med turbulens med trænerskifte, ny præsident og manglende løn. Men nogle af de ting har jeg også prøvet i Italien, så det er ikke helt uvant for mig.

Nu er det ni-et-halvt år, du har været i udlandet. Der er nok mange, der håber på at se dig herhjemme. Kan det være nu, tror du, eller skal vi vente lidt?

- Lige nu, fra dags dato, er jeg kontraktfri, så lad os se, hvad der sker, siger han afslutningsvis.

Jens Stryger Larsen startede sin professionelle karriere i Brøndby IF, inden han rykkede videre til FC Nordsjælland. I sommeren 2014 blev han solgt til Austria Vienna.

Den danske landsholdsspiller nåede 62 førsteholdskampe for Trabzonspor - det blev til tre scoringer. På det danske landshold har han spillet 54 gange - også her er det blevet til tre scoringer for backen, der håber på at komme med til sommerens EM-slutrunde i Tyskland.