Video : Tipsbladet
Skandinavien

Klar opfordring til Jon Dahl: Lær det!

Det dur ikke, at Jon Dahl Tomasson i fremtiden ikke vil tale svensk, når han er svensk landstræner, mener Mikkel Rygaard.

Jon Dahl Tomasson er blevet svensk landstræner, men er der noget, som svenskerne ikke skal forvente, så er det, at han kommer til at tale deres modersmål.

Danskeren kunne på sit første pressemøde tidligere på ugen fortælle, at han kun vil svare på spørgsmål på engelsk. 

Den går ikke, mener Mikkel Rygaard, der i nogle år nu har spillet fodbold i Sverige for BK Häcken. Han opfordrer sin landsmand til at tage sig sammen og lære det svenske sprog i et interview med Fotbollskanalen.

- Han må fandeme godt... undskyld. Han må tale lidt svensk. Han har jo tidligere også været træner i Malmö, siger Rygaard med et smil på læben, inden han fortsætter. 

- Jeg forsøger i hvert fald, så jeg er lidt skuffet over, at han ikke engang forsøger at tale en smule svensk. 

Han mener, at det er spændende, at Sverige har fået sig en dansk landstræner, og hans helt store appel til Jon Dahl Tomasson er, at han lærer det svenske sprog. Det er givet godt ud i længden. 

- Ingen forstod, hvad jeg sagde i begyndelsen, så det var meget på engelsk. Jeg forstår godt, at det kan være svært i starten at tale svensk, men det gør et godt indtryk, at man forsøger. Når man er i Sverige, skal man i hvert fald prøve. 

Det var i fredags, at Jon Dahl Tomasson afholdte sit første pressemøde som svensk landstræner.