• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Oliver Okstrøm

Klart svar: Svenske klubber siger nej tak til VAR

Foto: Getty Images

Beslutningen vækker glæde i den svenske fan-union.

Af Oliver Okstrøm

I en række af de europæiske toprækker er VAR en fast del af omstændighederne ved kampene, men sådan er det ikke i Sverige. En afstemning blandt de 32 øverste klubber har vist, at 18 af dem er imod VAR.

Det skriver blandt andet Fotbollskanalen, hvor det også bliver slået fast fra den svenske fan-union, at der er opbakning fra deres side om beslutningen. Det fortæller medlemmet John Pettersson til mediet.

- Det betyder meget, at de fleste af elite-klubberne er imod VAR, og der er et stærkt værm mod en eventuel indførsel af VAR. Et eller andet sted er det eliteklubberne, der er ramt af VAR og eliteklubberne har nu sagt klart "Nej tak", siger han og fortsætter:

- At der nu er flertal er noget, som vi forventer bliver respekteret af kredsene, forbundet og andre interesseorganisationer, lyder det fra John Pettersson.

Blandt klubberne, der er imod VAR er der store klubber som Malmö FF og IFK Göteborg. 

De øvrige tæller AIK, Degerfors, Djurgården, Hammarby, Elfsborg, IFK Norrköping, IK Sirius, Mjällby AIF, Gais, Gefle, Gif Sundsvall, Helsingborgs IF, Jönköpings Södra, Landskrona Bois, Örebro SK og Örgryte.

Hidtil er debatten om VAR nu udsat indtil slutningen af året, hvor de til november igen vil sætte sig sammen og igen tale om VAR.

VAR har været en del af den danske Superliga siden 2020/21-sæsonen.