Video : Tipsbladet
Skandinavien

Lander lang kontrakt med dansk topscorer

Vendsyssel FF's topscorer i sidste sæson Wessam Abou Ali skriver under på en lang kontrakt med svensk klub.

Wessam Abou Ali var rygende varm i sidste sæson for Vendsyssel FF, hvor han med 16 fuldtræffere blev klubbens topscorer.

Derfor har der også været rift om den 24-årige angriber denne sommer, og nu er et skifte forhandlet på plads med IK Sirius, som spiller i den bedste svenske række Allsvenskan.

Tipsbladet kan fortælle, at angriberen indgår en aftale med IK Sirius for de kommende fire og et halvt år, så parterne har papirer på hinanden frem til udgangen af 2027, hvilket giver mening, da den svenske sæson følger kalenderåret.

Nordjyske var de første til at fortælle om Wessam Abou Alis skifte, som blot mangler et lægetjek, før aftalen endeligt kan præsenteres. Det stemmer overens med Tipsbladets oplysninger, mens B.T. kan fortælle, at IK Sirius betaler to millioner kroner for ham plus bonusser.

Wessam Abou Ali fik sin fodboldopvækst i AaB, hvor han fik Superliga-debut for seks sæsoner siden. I sommeren 2020 rykkede han til Silkeborg IF, og en sæson senere tog han et skridt ned med skiftet til Vendsyssel FF.

Det har vist sig at være rigtig godt givet ud, for nu er Wessam Abou Ali klar til at tage et skridt op ad rangstien, og det bliver altså hos IK Sirius, der ligger på 12. pladsen i Allsvenskan.

Allerede i januar var der bud efter Wessam Abou Ali fra Norge og Sverige, mens Aberdeen også synede ham ifølge B.T. Dengang kunne det ikke lade sig gøre, og derfor lå det lige til højreskøjten, at det skulle være nu, hvilket angriberen også selv har ytret sit ønske om.

Wessam Abou Ali leverede 14 fuldtræffere i 1. Division i den forløbne sæson, mens det blev til to scoringer i pokalturneringen. Vendsyssel FF sluttede sæsonen på fjerdepladsen.

Han er siden blevet præsenteret i IK Sirius.