• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Ole Hoffskov

Norsk topdommer står frem: Jeg er homoseksuel

Foto: Getty Images

Én af Norges mest profilerede dommere står frem og fortæller, at han er homoseksuel.

Af Ole Hoffskov

I fodboldens verden er der meget få homoseksuelle. Det er i hvert fald konklusionen ud fra, hvor mange der åbent har fortalt, at de er homoseksuelle.

Den virkelige konklusion er formentlig, at kun meget, meget få har turdet stå frem og åbent erklære deres seksualitet i frygt for, hvordan det vil blive tage imod af omverdenen - en omverden, der i fodbold ofte er præget af en machokultur. 

Læs også:Premier League-profil: Der er homoseksuelle på alle fodboldhold

Nu har den norske topdommer Tom Harald Hagen taget et skridt i den modsatte retning. I et interview med avisen Glamdalen fortæller han, at han er homoseksuel.

- Jeg føler, at tiden er moden, og jeg kan ikke forestille mig, at det bliver andet end positivt for mit vedkommende, siger Tom Harald Hagen til avisen.

Læs også:OB erkender, at der var racistiske ytringer i ungdomskamp: Vi tager afstand

Den norske topdommer er efter interviewets offentliggørelse blevet hyldet af adskillige på sociale medier, og også i det norske fodboldforbund klapper man i hænderne over, at Tom Harald Hagen har talt åbent om sin seksualitet.

- Der er selvsagt ikke noget sensationelt i, at Hagen er homoseksuel. Men i erkendelse af, at homoseksuelle mænd hidtil ikke har fundet en tryg arena i fodbolden, er det vigtigt og godt, at en stor profil i topfodbolden vælger at fortælle åbent om det. Jeg vil derfor gerne rette en inderlig tak til Tom Harald for det skridt, han i dag har taget for os alle, skriver Lise Klaveness, der er elitedirektør i fodboldforbundet, i en SMS til Aftenposten.

44-årige Tom Harald Hagen har dømt 248 kampe i Norges bedste fodboldrække, og han har også været på en lang række internationale opgaver - herunder syv kampe i Champions League-gruppespillet og 13 kampe i Europa League-gruppespillet. 

Læs også:DBU-boss afviser at flytte CL-finalen: Minister må selv træde i karakter

Læs også:Carlsen: Når diskrimination stjæler billedet

Læs også:OB og Brøndby får bøder for homofobiske tilråb

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020