Skandinavien Anders Dehn

På rov i AGF: Norsk klub henter dansk chef

Foto: FK Haugesund

Han var U17-træner i AGF, før Niklas Backman blev det, men nu skal han være udviklingschef i danskerglad klub i Norge.

Af Anders Dehn

For nylig blev klubbens tidligere anfører Niklas Backman præsenteret som U17-træner i AGF. Nu ved vi, hvad manden, som han afløser, skal i stedet.

Sancheev Manoharan har været i AGF's ungdomsafdeling i ti år og altså seneste været U17-træner. Fra i dag er han udviklingschef i den norske klub Haugesund. Det fortæller Haugesund på sin hjemmeside.

Manoharan mener, at han kan bruge nogle af de ting, de gør i AGF, i Norge.

- Jeg ser det som en stor udfordring at flytte til Norge og ser frem til at få nye impulser for både mig og familien. Det er noget af det, der gør stillingen som udviklingschef i et nyt land spændende. Selv om dimensionerne er lidt mindre i FK Haugesund end det, jeg har været vant til i AGF, tror jeg, at jeg kan tage meget med fra akademidriften i Århus her til Haugesund, siger han.

Klubben har de seneste år haft en række danskere i truppen, og aktuelt er der to af slagsen: Anders Bloch Bærtelsen og Peter Therkildsen. Sportslig leder Eirik Opedal vil også gerne have, at talentafdelingen får dansk afsmitning.

- I Sancheev får vi en udviklingschef, som har den danske akademimodel i blodet - en model, som Kraftakademiet også er stærkt inspirereret og påvirket af - og som kan videreføre og udvikle det gode arbejde, hans forhængere har gjort tidligere, siger Opedal.

- Danskerne er typisk otte-ti år foran os i udviklingen af deres akademier, så det har været vigtigt for os at videreføre kursen, vi har holdt de seneste år, for over tid at kunne genvinde føringen.

FK Haugesund spiller i Norges bedste række, Eliteserien.