• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Oliver Okstrøm

Riddersholms VAR-undren: Det er klassisk svensk

Foto: Getty Images

Når det kommer til VAR-afstemninger i svensk fodbold, så har Glen Riddersholm lidt svært ved at forstå fremgangsmåden.

Af Oliver Okstrøm

I svensk fodbold kører spørgsmålet om, hvorvidt de skal have VAR indført. Senest har klubberne ved et kickoff-møde forud for deres sæson haft en afstemning, hvor det viste sig, at 30 procent var imod.

Det særlige her, at det var en anonym afstemning, og det var den danske IFK Norrköping-cheftræner Glen Riddersholm bestemt ikke imponeret over. Det fortæller han i et interview med Fotbollskanalen.

- Det var interessant at se, hvor mange, der går ind for VAR. Jeg er overrasket over, at man ikke vil stå inde for det. De vil ikke sige det. Men når det er en afstemning, så tør  man trykke på en knap. Det er klassisk svensk, fortæller Riddersholm og fortsætter:

- Man skal ikke være så bange for at tale om, hvad man synes. Så kommer der en beslutning, og må man acceptere den. Men vi skal ikke være bange for at stå op for, hvad vi mener. Der savner jeg mod, fortæller den danske træner.

Selv peger han på, at han går ind for VAR, og at det også var sådan i en pokal-kvartfinale omd Häcken, at hvis der havde været VAR, så havde de måske vundet den. Og så har han et andet argument for at få video-dommersystemet indført.

- Men for fanden, hvor mange gange sker det på en sæson, at man jubler over et mål, som bliver annulleret? Med VAR kommer du til at fejre det to gange. Én gang når et mål scores, og én gang, når VAR godkender målet. Det er kun positivt, siger Riddersholm.

Glen Riddersholm har også været på rov hos rivalerne i ligaen. Læs mere om det her.