Video : Tipsbladet
Skandinavien

Rieks nærmer sig stop: Det vil han efter karrieren

Særligt de unge spillere interesserer Søren Rieks, fortæller han.

Søren Rieks er ikke længere en vårhare, og han nærmer sig da også de 37 år. Ikke desto mindre fik han forlænget sin kontrakt med den svenske storklub Malmö med et enkelt år, så den nu udløber til jul.

Selv har han da også gjort sig tanker om, hvad der skal ske efter karrieren. Det fortæller han i et interview med Expressen.

Her slår han fast, at han godt kan se sig selv som træner, og han har da også allerede fundet en ny drivkraft i det daglige, hvor han skubber på ved de unge spillere i Skåne-klubben.

- Man får lov til at være med til at pushe dem, så de ikke er tilfredse bare fordi de har fået en A-lagskontrakt i Malmö. Der er så meget mere. Man skal hele tiden være sulten, selv til træning, siger han og understreger, at de unge spillere lytter til ham.

Det er dog ikke nemt lige nu at tage skridtet hen mod det at blive træner, forklarer Rieks.

- Det er svært at tage trænerlicensen samtidig med, at du er aktiv. Men absolut, planen er at begynde med det efter karrieren. Jeg har ikke helt besluttet, hvad jeg vil gøre, men lige nu synes jeg, det er sjovt at se unge spillere udvikle sig. Arbejdet med unge spillere er interessant, siger han og fortsætter:

- I dag - hvor fodbolden er på vej hen - nu er det vigtigste i klubberne at få unge spillere igennem for at sælge dem. Klubberne har brug for det, fortæller Rieks.

Desuden kan han godt se, at det kan blive hans sidste år som professionel, og hvis det kan blive som han ønsker, så bliver det en fed sæson.

- Hvis jeg kunne kopiere sidste år, ville det være optimalt. Endnu en titel, forhåbentlig Champions League-gruppespil. Det er målet. Så, næsten en copy-paste på sidste år. Stort set ingen skade heller. Så ville jeg føle mig ret tilfreds, siger Søren Rieks.

Rieks har i en lang årrække spillet i svensk fodbold. Først for IFK Göteborg og siden for Malmö, og det er i alt blevet til 231 kampe i Allsvenskan med 56 mål og 38 assister til følge.