• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Simon Møbjerg Sørensen

Rosenborg ser på flere danskere

Rosenborg ser på flere danskere
Illustration

Rosenborg har stor succes med sine tre danskere, og de kigger hele tiden på nye emner fra Superligaen, fordi danskerne ved, hvordan klubben vil spille.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Det hele startede med Kris Stadsgaard. Det blev fulgt op af Jim Larsen og et indkøb af Peter Ankersen, der har vist i Esbjerg, at han har kvaliteterne, men ikke slog til i Rosenborg. I vinter hentede sportschef Erik Hoftun, chefscout Stig Torbjørnsen og træner Per Joar Hansen så Nicki Bille Nielsen, Tobias Mikkelsen og Mike Jensen, der straks er blevet en succes i Rosenborgs nye 4-3-3 formation.

I Norge jubler de over tilgangen af de tre danskere, og det er slet ikke utænkeligt, at der kommer flere med dansk pas til den norske storklub.

- Jeg er rigtig meget i Danmark og har rigtig godt styr på markedet der, så vi ved, hvad der rør sig, men det er ikke til at sige, om der kommer herop allerede nu. Men jeg kan sige, at vi er rigtig glade for de tre danskere, vi hentede hertil i vinter. De er med til at bidrage til, at vi er i gang med en flot sæson, siger Stig Torbjørnsen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Rosenborg-træner roser danskere

Rosenborg er gået på sommerferie på Tippeligaens andenplads med fem point op til det overraskende førerhold Strømsgodset. Bille har scoret fem mål og tiltrukket sig rigtig meget opmærksomhed for sine tatoveringer, sin attitude og målnæse. Mike Jensen og Tobias Mikkelsen etablerede sig ligeledes fra start i Rosenborgs startopstilling, og det er ikke tilfældigt, at det er nu, danskerne blomstrer i Rosenborg.

- Vi har været rigtig heldige med vores danskere. Det startede med Kris Stadsgaard, der var en stor succeshistorie. Så kom Jim Larsen, der var det samme, mens Peter Ankersen uden tvivl også var god nok, men ikke lykkedes på samme måde. Vores danske scouting har været kontinuerlig i fire-fem år, det er så bare ikke altid, det er lykkedes os at få dem, vi ville have. Men så kom Kris og senere Jim og satte en standard. På den måde banede de vejen for andre.

LÆS OGSÅ: Mike Jensen: Det minder om Brøndby

Tidligere hentede Rosenborg mange afrikanere til Norge. Mange af dem slog igennem og blev solgt videre til udlandet for store summer. Didier Ya Konan, Anthony Annan og Mushaga Bakenga er tre af dem, der har brugt Rosenborg som springbræt til en udlandskarriere, men lige nu er det kun nigerianeren John Chibuike, der holder den afrikanske fane højt i Rosenborgs trup, og det er ikke tilfældigt.

- Tidligere var der rigtig mange afrikanere i norsk fodbold generelt og i Rosenborg, men træneren har truffet et valg om at spille 4-3-3, og i det system trives vi bedre med skandinaver, der er lettere at integrere end afrikanske spillere, der ofte er rigtig dygtige individuelt, men som kræver meget skoling for at forstå et system, de ofte ikke kender, siger chefscouten.

Nicki Bille er den eneste af de tre danskere i Rosenborg, der ikke har været med i de foreløbig 12 kampe i denne Tippeliga-sæson. Det skyldtes et rødt kort i kampen mod Sandnes Ulf.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Optakt: Brøndby - AGF

Der venter endnu et topopgør, der kan få stor betydning for begge hold. Et nederlag kan koste dyrt i tabellen.

Mere Superliga

Fokus