Video : Tipsbladet
Skandinavien

Stor krise under Andreas Alm: Aldrig prøvet det

Norrköping er i en resultatmæssig krise i Allsvenskan, og det har været hårdt, siger Norrköping-danskeren Marcus Baggesen til Tipsbladet.

IFK Norrköping kæmper med tingene i Allsvenskan under den tidligere OB-træner Andreas Alm. 

Det svenske mandskab er nemlig nummer 14 i den bedste række med blot 11 point. 

Han er en anderledes træner.

Marcus Baggesen
Norrköping-spiller

Norrköping-danskeren Marcus Baggesen fortæller til Tipsbladet, at det har været vanskeligt at trives med de svære resultater.

- Det er første gang, at jeg har prøvet en krise, så det har været nyt for mig. Det har selvfølgelig været anderledes i forhold til stemningen i klubben. Jeg synes efter, at vi er kommet tilbage fra sommerferie, er der blevet taget meget hånd om det, og vi ser fremad nu, siger Marcus Baggesen til Tipsbladet. 

Der har endda været krisemøde i klubben grundet de manglende resultater.

- Jeg synes, at det var lidt mærkeligt, at man kunne kalde det for en krise. Det var selvfølgelig svært at være i og møde ind i klubben. Det var nogle hårde dage.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Alm er anderledes 
Den svenske klub har den tidligere OB-træner Andreas Alm ved roret, og på trods af resultaterne er han stadig den rette mand, mener Baggesen. Det er dog noget anderledes end under Glen Riddersholms ledelse.

- Han er en anderledes træner. Han er meget professionel i den måde, han gør tingene. Han er meget taktisk klog.

Tror du på, at han er den rigtige til at føre jer ud af krisen?

- Ja, jeg synes bare, at det er vigtigt, at vi står sammen og forstår hinanden. Holdet har skullet vænne sig til taktikken, fordi det er anderledes end i den seneste sæson.

Nu ser Baggesen dog frem mod de kommende opgaver i Allsvenskan, og han har en stor tro på, at skuden bliver vendt.

- Jeg trives godt. Jeg tror lige, at man skulle vænne sig til at være her. Jeg er begyndt at spille en masse golf og kommet en masse ud. Jeg tror, at man skulle vænne sig til, at der var meget tid, hvor man skulle være alene, siger Marcus Baggesen til Tipsbladet og tilføjer.

- Jeg synes, at folk er kommet tilbage med ny energi, og vi kører virkelig på i træningerne. Det går rigtig godt, og vi har fået snakket en del alle sammen både trænere og ledere i forhold til, hvad vi skal gøre bedre.

Klubbens seneste kamp var 1. juni, hvor Norrköping fik en lussing på hele 1-5 af Sirius. Næste opgør er mod Djurgården 8. juli.

20-årige Baggesen har spillet otte kampe for den svenske klub i denne sæson. 

Backen kom til klubben i januar 2023.