• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Svensk klub sætter Danmark til vægs: En halv million tilskuere på én sæson

Svensk klub sætter Danmark til vægs: En halv million tilskuere på én sæson
Foto: Marcus Ericsson/Ombrello/Getty Images

Der kom i gennemsnit over 22.000 tilskuere til Hammarbys hjemmekampe i denne sæson. Det er næsten dobbelt så meget som i Brøndby og næsten 50 procent mere end i FC København.

Af Anders Dehn

Når den tidligere SønderjyskE-cheftræner Jakob Michelsen står på hjemmebanen Tele2 Arena i Stockholm og ser sig omkring på kampdage, kigger han ud på Nordens største fodboldpublikum. For Hammarby tiltrækker flere tilskuere i gennemsnit end nogen anden klub i vores del af verden.

Faktisk er hovedstadsklubben et godt stykke foran de største danske publikumsmagneter, FC København og Brøndby IF. For mens Hammarby i den netop overståede sæson tiltrak 22.150 tilskuere i snit, trak FCK 14.850 i sidste sæson, mens Brøndby tiltrak 12.792.

I alt så 501.001 personer Hammarby spille fodbold på hjemmebanen i 2017, og det er ifølge klubben selv tredje sæson på stribe, at man har over en halv million gæster. Det er samtidig 23 procent af de i alt 2.180.952 tilskuere, der fandt vej til Allsvenskan-stadioner i år.

- Vi vil rette en stor tak til alle, som har været på plads både på hjemmebane og udebane. Tilskuergennemsnittet på hjemmebane er et af de højeste i Allsvenskans historie, og stemningen til kampene, tifoerne og støtten holder absolut verdensklasse, siger klubbens direktør, Henrik Kindlund.

Ifølge statistikportalen european-football-statistics.co.uk er Hammarbys gennemsnit det fjerdehøjeste i Sverige siden 1970. Klubben stod selv for det højeste for to år siden med 25.507 pr. hjemmekamp. 

Den nærmeste tilskuerkonkurrent i Norden er Malmö FF med lidt over 18.000 tilskuere, mens Rosenborg i Norge i sidste sæson snittede på den gode side af 17.000. 

Hammarby endte på en lidt skuffende niendeplads i den forgangne sæson og har foruden Michelsen på trænerbænken en dansk trio i truppen. Bjørn Paulsen, Jeppe Andersen og Mads Fenger spiller alle i klubben.


Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus