• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Svensk klubchef om stortalent: Havde kostet det dobbelte, hvis han var dansk

Foto: Getty Images

Emil Roback indbragte Hammarby en stor sum penge, men den kunne have været dobbelt så stor, hvis Roback havde været dansker i stedet for svensker, mener klubbens sportschef.

Af Anders Dehn

Ude i Europa regner de den danske liga for bedre end den svenske, og det smitter direkte af på de priser, som klubberne får for deres spillere. Det mener i hvert fald Hammarbys sportschef, Jesper Jansson.

Han siger i podcasten Lundh, at klubben kunne have fået dobbelt så meget for stortalentet Emil Roback, som den solgte for en måned siden, hvis han havde haft dansk pas i stedet for svensk. Aftageren for den 17-årige angriber var AC Milan.

Læs også:Sportsdirektør bekræfter: Arsenal har kig på 16-årig svensker

- Det er, som vi talte om angående Danmark. Man forhøjer værdien på sin liga og sine spillere, hvis man kontinuerligt er ude at spille i Europa. Så får man et referencepunkt på sine spillere på et helt andet niveau.

- Det er der, Danmark er. Vi blev godt betalt for Emil Roback efter svenske forhold, men havde han været dansker, tror jeg, at vi havde kunnet klemme det dobbelte ud af ham, siger Jesper Jansson i Lundh.

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Arsenal og Bayern München vil handle i Sverige

Årsagen er, tilføjer sportschefen, at Danmark som fodboldland og Superligaen er højere rangeret i fodboldmarkedets øjne.

Hammarby har ikke offentliggjort, hvad klubben fik for Roback. Det forlyder dog i italienske medier, at prisen landede på halvanden million euro med mulighed for at stige til to millioner. Det svarer til mellem 11 og 15 millioner danske kroner.

Læs også:Avis: AC Milan henter svensk stortalent i Zlatans klub

Læs også:Svensk klubboss: Tror, vi var tæt på at hente Zlatan

Læs også:Hammarbys danske kaptajn tilfreds med EL-lodtrækning

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus