• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Mads Bye Marboe

Svensk transfervindue kan flyttes - uenighed om nye datoer

Foto: Getty Images

Det bliver i disse dage besluttet, om det svenske transfervindue skal flyttes.

Af Mads Bye Marboe

Som følge af coronapandemien fik Sverige et ekstra transfervindue, der løb fra den 31. maj til den 13. juni, og nu kan en ændring af det sædvanlige transfervindue også være undervejs.

Det skriver SportExpressen.

Normalvis vil sommerens transfervindue hos vores naboer åbne den 15. juli og lukke igen den 11. august, men i andre europæiske lande bliver transfervinduerne forskudt, og svenskerne frygter, at man kommer til at miste spillere uden at kunne erstatte dem, hvis man ikke følger trop.

Læs også:Dansk Malmö-stjerne lægger sig fladt ned: Jeg er en fucking idiot

Sportscheferne i Allsvenskan- og Superettan-klubberne har derfor stemt om, hvornår transfervinduet denne sommer skal ligge.

Mulighederne har været de oprindelige datoer, altså fra15. juli til 11. august, samt at det rykkes til mellem 15. august og 7. september. Et tredje alternativ er, at vinduet forlænges helt ind i oktober.

Intet forslag fik imidlertid et stort nok flertal til, at det kunne vedtages, og derfor indkaldes andre klubledere og -direktører nu. Allerede torsdag skal disse kigge nærmere på forslagene, skriver SportExpressen.

Læs også:Har været rygtet til FCK: Her er prisen på IFK Göteborg-profil

- Hvis man skal gennemføre sådan en forandring, er det vigtigt, at man har alle klubberne med, og at de har en sund fornuft. Det synes jeg, at vi har været gode til tidligere. Men det har vi ikke i dette tilfælde, så nu har vi opfordret til et klubchefsmøde, hvor vi vil kigge nærmere på spørgsmålet, siger Mats Enquist, der er formand for den svenske ligaforening.

Det er i sidste ende FIFA, der skal besluttes, om Sverige får lov til at rykke transfervinduet, men klubberne og ligaforeningen kan komme med opfordringer til forbundet.

Læs også:FCK-spiller kædes sammen med Malmö FF: Det er smigrende

Læs også:Andersen drømmer om titel: Kedeligt ikke at vinde noget

Læs også:Tidligere Randers-angriber fravalgt i svensk klub: Jeg aner ikke hvorfor