Skandinavien Anders Dehn

Tidligere FCM-spiller skifter til danskerglad klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Michael Baidoo har en fortid i to danske klubber. Nu fortsætter han karrieren i Sverige, hvor han får tre danske holdkammerater.

Af Anders Dehn

Det blev aldrig til noget gennembrud i FC Midtjylland for Michael Baidoo, men siden har han klaret sig fint. Det bliver nu belønnet med et skifte til IF Elfsborg.

Baidoo kom til FCM som 18-årig fra sit hjemland, Ghana, og han nåede at spille tre førsteholdskampe for klubben. Han var desuden udlejet til FC Fredericia (18 kampe) og til norsk FK Jerv to gange, inden han forlod FC Midtjylland for 13 måneder siden. Da fik han en permanent kontrakt i Jerv.

I maj 2021 gik turen videre til Sandnes Ulf, ligeledes i Norges næstbedste række, og nu er Baidoo så tilbage på topniveau.

- Michael er en spiller, som vi har forsøgt at få til IF Elfsborg gennem længere tid, så det føles rigtig godt, at det nu endelig er faldet på plads. Michael har været på en spændende rejse, siden han først kom til Skandinavien, og vi tror nu, at han er klar til større udfordringer, siger klubchef Stefan Andreasson til Elfsborgs hjemmeside.

I Elfsborg bliver Michael Baidoo holdkammerat med tre danskere: André Rømer, Frederik Holst og Jeppe Okkels.

Derudover er der et par andre Superliga-kendinge i truppen: den tidligere Brøndby-anfører Johan Larsson, den tidligere Lyngby-back Simon Strand og den tidligere OB-legesvend Sveinn Aron Gudjohnsen.

IF Elfsborg blev nummer fire i Allsvenskan i 2021-sæsonen.