Skandinavien Mads Bye Marboe

Trist Solbakken: Det giver en lidt grim følelse

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken hylder den afdøde Nils Arne Eggen.

Af Mads Bye Marboe

Den norske trænerlegende Nils Arne Eggen er onsdag gået bort, har Rosenborg oplyst.

80-årige Eggen var blandt andet cheftræner for Rosenborg ad ikke mindre end seks omgange og førte undervejs klubben til 14 norske mesterskaber. Rosenborg havde også flere sæsoner i Champions League med Eggen ved roret.

Efter sin død hyldes Nils Arne Eggen nu af Ståle Solbakken.

- Det er en, jeg har mødt som både spiller og træner, og den måde, han repræsenterede Rosenborg og Norge på i Europa, og hvordan han omsatte sin gode fodboldteori i praksis, er noget, jeg vil huske Nils Arne for, siger han til norske Discovery.

- Det fik lidt modgang i starten, og han tabte en del kampe, men han stod fast og fik lov til at fortsætte og til at videreudvikle det. Det betød, at vi fik alle de uforglemmelige oplevelser med Rosenborg i Champions League med stadionlys og dug i græsset. Det var noget, der samlede hele Norge. Og så havde han en power som både person og træner, der gennemsyrede det hele.

Ståle Solbakken modtog selv den triste nyhed onsdag morgen.

- Det giver lidt en grim følelse. Man bliver slået lidt tilbage. Jeg vidste, at han havde helbredsmæssige udfordringer og havde kæmpet lidt, men jeg havde ingen anelse om, hvordan det egentlig stod til. Det var ikke længe siden jul, hvor vi hørte, han havde snakket med nogen, siger han med henvisning til Kjetil Rekdal, der for nyligt blev præsenteret som cheftræner for Rosenborg.

Nils Arne Eggen var senest træner for Rosenborg i 2010.