Video : Tipsbladet
Skandinavien

Vil have BIF-nordmand: Det er bare ikke realistisk

Sigurd Rosted sættes i forbindelse med et skifte til Vålerenga, men særligt én ting gør et eventuelt skifte vanskeligt.

Sigurd Rosteds tid i Brøndby rinder ud. Nordmanden har kun et halvt år tilbage af sin kontrakt, hvilket betyder, at han kan skifte kvit og frit til sommer. Ønsker Brøndby at tjene penge på ham, skal han skydes af til januar. 

Der er dog interesse efter stopperen, der står noteret for fem norske landskampe. Tidligere fredag skrev norsk TV 2, at Rosted er et emne i Vålerenga, som åbent har givet udtryk for, at de mangler en midtstopper. 

Interessen er bestemt til stede, indrømmer klubbens sportschef Joacim Jonsson til Tipsbladet, men økonomien kan blive en stopklods for et muligt skifte.

- Jeg læste det også (nyheden om interessen, red.). Jeg vidste ikke noget om det. Rosted er født nogle 100 meter fra Intility Arena (Vålerengas hjemmebane), så det er meget normalt, at han er en spiller, vi holder øje med. Men der er ikke mere i det end det.

Kunne I finde på at gå efter ham til januar? 

- Det kunne være, men der er lang vej, til at det rent faktisk sker. Brøndby-spillerne har helt andre lønninger end spillere i Vålerenga, så det er ikke særlig realistisk. 

- Havde det været så nemt, havde jeg selvfølgelig sagt ja, men det er det ikke. Jeg forstår, at han bliver sat i forbindelse med Vålerenga, for han er født tæt på her. Men fra rygter til decideret sandhed er der en lang, lang vej.

Og det er primært på grund af lønnen, at han er for dyr for jer? 

- Ja, det er selvfølgelig det. Skatterne i Danmark er også meget lavere end i Norge, så det gør en stor forskel. Det er et problem for norsk fodbold, indrømmer han. 

De højere skatter betyder selvsagt, at lønningerne er nødt til at være det højere i Norge end i Danmark, for at spilleren ikke skal gå ned i sin disponible indkomst. Velvidende at Vålerenga ifølge sportschefen ikke kan tilbyde lønninger i samme niveau som Brøndby udgør det naturligvis en udfordring for et muligt Rosted-skifte, da han dermed skal gå ned i løn.

Sigurd Rosted rygtes også til SK Brann, der har danske Jimmi Nagel Jacobsen som sportschef. 

Sigurd Rosted har været i Brøndby siden 2019, hvor han kom til fra Gent i belgisk fodbold.