100 mio? Ham sælger BIF for langt mere end Agger
Foto: Getty Images
Superliga

100 mio? Ham sælger BIF for langt mere end Agger

Brøndby 'overvintrer' i landsholdspausen på en førsteplads halvvejs i grundspillet, og især én spiller ser godt ud, vurderer Tipsbladets kommentator.

Da Brøndby begyndte sæsonen med en heldig sejr over Silkeborg og nederlag til OB og FC Nordsjælland, pegede pilen mest i retning af en fyring af Jesper Sørensen og et hav af vrede fra fansene rettet mod ledelsen og ejerne i klubben.

Nu er bøtten vendt med syv sejre i otte ligakampe, og Brøndby IF er af gode grunde begyndte at drømme om metal, måske endda af den gyldne slags.

Flere spillere har været åbenbaringer, men for Troels Bager Thøgersen, kommentar og chef for den trykte udgave af Tipsbladet, kan den del af Brøndby-ledelsen med interesse i at sælge spillere dyrt især glæde sig over én spillers gennembrud.

Sikke et statement, Mathias Kvistgaarden er i gang med at levere i denne Superliga-sæson. Beslutningerne er blevet bedre, det er afslutningerne også, og på få måneder har Brøndby fået en stor Superliga-profil, siger Troels Bager Thøgersen.

- Bliver det her ved, ender Kvistgaarden som et af Brøndbys største salg nogensinde. Vi taler Lindstrøm, Agger, og nok meget mere. Amen, Brøndby får jo langt mere for ham, end de fik for Agger, der er Brøndbys dyreste salg nogensinde til omtrent 63 millioner kroner. Det kan der næppe være tvivl om.

- Det virkede vildt, at de kunne få tæt på 50 millioner kroner for ham i sommer, men det bliver jo meget mere om et lille år, hvis han scorer 10-12 mål mere i ligaen i de næste syv måneder.

At række ud efter guldet bliver dog svært, selvom sæsonen og spillet på visse stræk minder om, hvad vi så fra Brøndby i guldsæsonen for tre år siden.

- Jeg synes også, Brøndby har fået det meste med sig i de tætte kampe de to seneste måneder. Det vil være meget naturligt, hvis kadencen falder lidt, og det vil ikke være nogen katastrofe. Jeg synes stadig, FCK, FCN og sådan set også FCM har førsteholdstrupper, man bør kunne forvente mere af end Brøndbys, siger Troels Bager Thøgersen.

Celtic var i sommer en af de klubber, der var interesseret i Mathias Kvistgaarden.

Brøndby IF var dog på ingen måde indstillet på at sælge forwarden, der altså nu kan blive en af de dyreste spillere på Superligaens transfermarked i 2024.