Video : Tipsbladet
Superliga

37 mål i 11 kampe: Husker du tidligere SL-spiller?

Mål, mål og atter mål. Selv om han er blevet 38 år, er formen stadig god. Og spillet er bestemt til mere end Serie 5.

Alene i dette efterår har tidligere Superliga-spiller Simon Nagel været på tavlen flere gange som målscorer, end han var i hele sin professionelle karriere.

Den i dag 38-årige stoppede sin professionelle karriere i 2017 efter et kort ophold i Kjellerup IF. Inden var han i Vejle Boldklub, Viborg FF, FC Hjørring, AC Horsens, Silkeborg IF og Nykøbing FA.

Men helt at slippe fodbolden efter karrierestoppet kunne Simon Nagel ikke, og i sidste uge trak han så overskrifter igen - denne gang for sine bedrifter i Serie 5 med Silkeborg IF.

Den tidligere Superliga-spiller har - fremgik det af en artikel på dbu.dk - scoret 37 gange og lavet 22 oplæg i 11 kampe dette efterår. I 291 kampe i den professionelle karriere scorede han 33 gange.

Så hvad er hemmeligheden bag, at han har scoret flere Serie 5-mål i dette efterår end nogen anden spiller?

- Jeg er ikke i god form, hvis det er det, du spørger om. Men jeg har ikke taget på (siden han stoppede, red.).

- Jeg spiller bare, fordi jeg synes, det er sjovt. Det er bare mål, siger Simon Nagel til Tipsbladet og forklarer, at hans holdkammerater faktisk ikke er ubetinget tilfreds med ham trods de mange mål:

- Jeg får ikke altid så meget ros. Jeg har fået rigtig meget røg for, at jeg ikke spiller de andre.

Men du har 22 oplæg?

- Ja, statistikken fortæller jo noget andet. 

Det er svært at forestille sig at lave så mange mål. Er det dødbolde de fleste af dem? Scorer han på langskud? Eller er det bare tap in-scoringer?

- Det er noget blandet. Nogle gange er det langskud, andre gange får jeg en bold i dybden. Der er også bolde i feltet, jeg bare skal prikke ind. Jeg bliver ofte bare spillet fri, så 80 procent af arbejdet bliver gjort for mig.

- Jeg står der bare. Der er nok nogle på holdet, der synes, jeg er doven. 

Doven?

- Ja, jeg spiller jo offensiv midtbane, men jeg gider ikke rigtigt hjælpe tilbage i banen.

Simon Nagel fortæller, at man ikke opererer med en bødekasse på det Serie 5-hold, han spiller. Og det er nok meget godt med den røg, han modtager af medspillerne.

Savnede omklædningsrummet
Det er ikke alle hans venner, der synes, det er en strålende idé, at en spiller med sådan et cv dominerer så stort i Serie 5.

- Nogle har tagget mig på Facebook, og jeg har fået både ris og ros. En af mine kammerater synes, det er latterligt, at jeg spiller i Serie 5, for eksempel, siger Simon Nagel.

Men hvorfor spiller han på holdet? Hvad giver det ham, udover blå tånegle og lidt ondt i den gamle krop at trille rundt med kuglen?

På den måde er Simon Nagel ikke anderledes fra alle andre, der bliver forelsket i spillet og det, man som holdkammerater har sammen.

- Fodboldspillet kan man godt undvære, men røverhistorierne savner man mest. Det er så det, vi har sammen. Når vi har trænet torsdag aften, hænger folk lige ved og får nogle øl, og så er der bare den særlige jargon, man har i et omklædningsrum.

- Jeg kan godt lide at komme der, og det er nogle gode drenge. Selvfølgelig er det også dejligt at komme ud og spille, men vi går ikke så meget op i taktik og sådan.

- Når vi spiller, vil vi gerne vinde. Det er da en lille del af det. Men det handler om at spille noget bold og hygge sig lidt, siger Simon Nagel.

Efter fodbolden fandt han i øvrigt hurtigt sin vej i det civile liv. Han arbejder i dag som bygningsadministrator på Aarhus Universitet. 

- Jeg fandt hurtigt min vej efter fodbolden, så jeg har ikke haft det tomrum, som man kan få. Det er et sted, jeg er rigtig glad for at være, slutter den tidligere Superliga-spiller, der altså i dag er kongen af Serie 5.