Video : Tipsbladet
Superliga

7 point i 7 kampe: Kritiske spørgsmål berettiget

FC Nordsjællands efterår har ikke været godt i Superligaen, og cheftræner Johannes Hoff Thorup forstår den skepsis, der er opstået.

Det har ikke været FC Nordsjællands efterår i Superligaen.

Siden de seks spillerunder i juli og august har FC Nordsjælland kun vundet én kamp og spillet fire uafgjorte, og det var langt fra forventningen efter et hektisk transfervindue.

For i slutningen af vinduet fik FCN både Andreas Schjelderup og Christian Rasmussen, og selvom Ernest Nuamah blev solgt, lignede FCN den klare udfordrer til FC København.

Men september og oktober har ikke været blide ved FC Nordsjælland, der søndag tabte til Brøndby IF og nu har særdeles beskedne syv point i de syv spillerunder siden sommer.

Og klubbens cheftræner har forståelse for, at resultaterne giver undren og overvejelser i omverdenen.

- Det er med rette, at vi får kritiske spørgsmål efter flere nederlag i streg, og vi kigger også selv på det. Vi synes egentlig, præstationerne i vores kampe har været ok. Drengene leverer også en god indsats mod Brøndby. Så kan man tabe, og det kan vi altid til de gode hold i rækken, siger Johannes Hoff Thorup.

AGF og Randers FC mødes mandag aften.

Cheftræneren synes ikke, de europæiske kampe skal have skylden for de blandede Superliga-resultater.

- Spillerne vil jo gerne spille. Vi fik spillet en god kamp i Slovakiet og fik et godt resultat. Jeg synes ikke, vi i dag [mod Brøndby] kunne se, at vi havde spillet torsdag aften. Både den måde, vi lægger fra land og slutter af på.

- Vi har minimeret vores optakt til kampene. Vi har ikke så meget træningstid til kampene, men bruger langt mere video. Vi er opmærksomme på, at den mentale belastning på spillerne kan være det største emne. Vi forsøger at bytte ud fra kamp til kamp, så vi har friske spillere på banen hver gang. Men det er den mentale belastning, vi bruger meget tid på, for deres hoveder skal være skarpe, siger Johannes Hoff Thorup.

FCN har Spartak Trnava hjemme torsdag i næste uge og seks point fra de første tre kampe i Conference League-gruppespillet.

- Vi har to hjemmekampe, hvilket betyder meget, især den næste. Hvis vi vinder den, kan vi, som jeg regner det ud, gå videre ved at få point i Fenerbahce-kampen. Det går vi efter, og vi har et godt udgangspunkt.

FC Nordsjællands næste opgave er en pokalkamp ude mod Viborg FF onsdag aften.