• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

AaB arbejder på ny strategi: Vil ansætte en fodboldchef

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben AaB er ved at udvikle en strategi for de kommende år, og et af punkterne på dagsordenen er at ansætte en fodboldchef.

Af Ole Hoffskov

AaB har en del at arbejde med på fodboldbanen efter det forsmædelige nederlag på 0-3 på hjemmebane til Randers FC i forårspremieren, men også udenfor kridtstregerne er der ting i støbeskeen i Nordjylland.

Superliga-klubben arbejder således på at udarbejde en strategi for de kommende år, som skal være med til at udvikle de firedobbelte danske mestre. Strategien er endnu ikke offentliggjort, men er lige på trapperne, og ifølge tipsbladet.dk's oplysninger er der flere interssante nedslag. 

Tipsbladet.dk forstår blandt andet, at AaB pønser på at ansætte en fodboldchef, som blandt andet skal være med til at sikre en rød tråd i klubben og sørge for, at de unge spillere får den rette skoling hele vejen op gennem systemet. AaB har endnu ikke fundet manden, der skal bestride den nyoprettede stilling i klubben, men holder øje med mulige kandidater.

Allan Gaarde, der er sportsdirektør i AaB, vil ikke kommentere på, hvorvidt klubben arbejder på at ansætte en fodboldchef, men han vil gerne fortælle, at man er i gang med at forfine strategien. 

- Vi er i gang med at udvikle en strategi, og den er ikke endeligt vedtaget endnu eller godkendt, så derfor kan jeg heller ikke sige så meget på nuværende tidspunkt. Det bliver en strategi, der skal sætte retningen for både det sportslige og kommercielle i AaB fremadrettet, siger Allan Gaarde til tipsbladet.dk og løfter lidt af sløret:

- Nordjylland vil også være omdrejningspunktet i fremtiden og måske i endnu højere grad end nu. Vi vil fortsætte med at satse hårdt på talentudvikling, for det er det, vi tror på, og som vi har vist, vi er gode til.

Til søndagens kamp mod Randers FC var 12 af 19 spillere i truppen egenudviklede spillere, og det skal også fortsat være omdrejningspunktet i AaB.

- Nogle satser på at hente mange udenlandske spillere, andre satser på at hente spillere, der er kommet lidt i overskud andre steder, og så er der nogle, der satser på at hente profiler fra eksempelvis 1. division. I AaB vil vi satse på talenter – specifikt nordjyske talenter.

- Det vil sige, at vi aldrig kommer til at konkurrere om en spiller i 16-17 års alderen udenfor Nordjylland. Vi satser benhårdt på lokalsamfundet, hvor vi også nyder en rigtig stor opbakning, og det skal naturligvis også være et omdrejningspunkt i AaB i fremtiden, forklarer Allan Gaarde.

AaB vandt senest det danske mesterskab i i 2014 - i samme sæson vandt nordjyderne også pokalturneringen. 

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus