• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AaB-boss om salg til AGF: Udlandet havde været bedre, men fik ingen bud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Inge André Olsen ser Patrick Olsens tid i AaB som en stor succes. Klubben købte ham billigt, fik en tilpas stor transfersum for ham, og selv om det havde været bedre at sælge til udlandet end til AGF, går sportschefen ikke så meget op i, hvem aftageren er.

Af Anders Dehn

AGF's køb af Patrick Olsen kom som en overraskelse for mange, ikke mindst fordi han forlængede kontrakt med AaB for lidt over en måned siden. Men også det faktum, at AaB lod en af sine største profiler gå til en direkte konkurrent, vækker undren.

Sådan ser sportschef Inge André Olsen det dog ikke. Han kigger mest på, om transferen i sig selv er god for AaB. Det er den, mener han, og derfor sagde han ja til at lade Patrick Olsen gå.

- Vi har fået et bud, som vi synes er af så stor en størrelse, at det var rigtigt at sælge. Vi har hele tiden arbejdet med spillerlogistikken, og vi har nogle spillere i pipelinen, som det er muligt at få ind. Vi vil vinde noget, og på vejen dertil skal man sælge spillere til en fin transfer, siger sportschefen til tipsbladet.dk.

Læs også:AaB-boss om choktransfer: Vi modtog et favorabelt tilbud

Når nu AaB sluttede to placeringer efter AGF i den forgangne sæson og i de foregående sæsoner endda sluttede over AGF, ville det så ikke være bedre for nordjyderne, hvis de havde solgt Patrick Olsen til udlandet?

- Jo da. Men der var ikke ikke noget bud fra udlandet. Vi må forholde os til den interesse, der er. Her var der forhandlinger over noget tid, og vi føler, vi fik en fin transfersum, og at vi kan erstatte ham og på sigt bygge holdet stærkere, siger Inge André Olsen.

- Så det var det rigtige tidspunkt at gøre det på. Man skal ikke se så meget på, hvilken klub spilleren går til. Det er spilleren, der træffer det endelige valg, om han ønsker at skifte dertil eller ej. For AaB er det en fantastisk historie: Han kom fra 2. division og spillede en god sæson, så det har været en god historie for alle parter.

Læs også:AaB opjusterer forventninger med flere millioner kroner

Skal Patrick Olsen erstattes af nye spillere?

- Det vil tiden vise. Vi arbejder med kandidater, som skal styrke vores hold. Det er vigtigt at have mange spillere i truppen, og vi ser altid, om vi kan finde nogle af høj kvalitet. Derfor kan der godt komme nye spillere ind, siger Inge André Olsen.

Havde han en frikøbsklausul i sin kontrakt?

- Det kan jeg ikke kommentere. Det må være mellem spilleren og klubben, siger AaB-sportschefen.

Han har denne sommer hentet Vladimir Prijovic, Timothé Nkada og Tim Prica til Aalborg.

Læs også:Stor Superliga-transfer: AGF køber Patrick Olsen i AaB

Læs også:AaB-boss vil slanke truppen: Nogle skal finde en anden klub

Læs også:AaB-boss vil sælge Okore: Hans drøm er en stor udenlandsk klub