• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

AaB er dødboldskonger: Kan takke legende for det

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Rasmus Würtz har stor andel i, at AaB er hamrende farlige på offensive dødbolde.

Af Jacob Quvang

AaB er et af Superligaens mest formstærke hold i øjeblikket, og Martí Cifuentes' tropper har hentet 13 point ud af de sidste 15 mulige. 

En af årsagerne til de gode resultater er, at nordjyderne er blevet særdeles farlige på offensive dødbolde, hvorfra de har scoret fire mål i deres første otte Superliga-kampe.  

Hjernen bag succesen er AaB-legenden Rasmus Würtz, som til NordjyskE fortæller, at offensive dødbolde er et stort fokuspunkt for klubben.

- Først og fremmest har vi trænet det meget. Vi har meget fokus på det i løbet af en uge. Dernæst har vi meget fokus på, hvad modstanderne gør. Vi kigger på, hvilke muligheder det giver. Vi har altid nogle varianter, vi har med hver gang. Det er varianter, som spillerne kender til hudløshed. Det betyder, at alle mand er helt med på, hvad vi laver, når vi bruger dem, siger Rasmus Würtz til mediet.

To gange mod Viborg scorede AaB efter dødbolde, men dette beskriver Würtz som en smule heldigt, da det ikke var alt, der gik efter planen der. 

AaB træner specifikt dødbolde flere gange om ugen, hvilket er fast programsat. Dødbolde har da også en stor interesse for Rasmus Würtz, som bruger massevis af timer på at studere det, selv om han ikke står på træningsbanen. 

Fredag aften tager AaB hjemme imod OB, og her fremhæver Würtz, at AaB skal have særligt fokus på høje Simon Okosun og Aron Thrandarson på de defensive standardsituationer.

Würtz fortæller også, at AaB har en klar målsætning om at score flere mål på dødbolde, end de indkasserer.

Denne er de godt i gang med at opfylde.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020