• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Midt i nedturen: AaB får stor millionhjælp

Foto: Getty Images

AaB og AC Horsens får millioner af kroner med i lommen ved nedrykningen til 1. division.

Lørdag var et levende mareridt for spillere, trænere, ledere og fans i AaB og AC Horsens.

De to klubber rykkede ud af Superligaen efter et drama af rang, der strakte sig til sidste sekund i kampene mod Silkeborg og Lyngby, og hvor man fik skabte chancer langt ind i dommerens tillægstid.

Og den dystre tone hænger ved her i en ny uge, hvor der skal overblik over økonomien og to trupper, der skal tilpasses 1. divisions langt lavere indtægter, samtidig med at man begge steder vil jagte en omgående retur til Superligaen.

Men der er et lille lys i mørket.

For ligesom i blandt andet engelsk fodbold er der mellem Superligaen og 1. division indført såkaldte faldskærmspenge, en særlig engangsbetaling til Superliga-nedrykkere, der skal lande i Danmarks næstbedste række uden at splintres totalt.

Således får AaB ifølge Tipsbladets oplysninger et beløb på eller lige over 10 millioner kroner.

Det er maksimumbeløbet, der betales til klubber, der har været en vis årrække i Superligaen, hvilket AaB jo må siges at være, efter den nordjyske klub havde været i Superligaen non-stop siden denne turnering blev til i begyndelsen af 90'erne.

AC Horsens får en smule mindre, da man har været nede at vende i 1. Division så sent som i sæsonen 2021/22, men også Horsens får et beløb, der kan mærkes.

I det helt store billede er pengene dog ikke noget, der tilnærmelsesvis redder AaB eller AC Horsens fra at skulle spare markant.

AaB har mandag morgen meldt ud, at man nedjusterer forventningen til næste årsregnskab med 25 millioner kroner, så man nu forventer et minus mellem 35 og 45 millioner kroner, et underskud som æder en tilførsel på 30 millioner kroner, den nordjyske klub præsenterede i weekenden forud for skæbnedysten med Silkeborg IF.

På Tipsbladet har vi set nærmere på nogle af de spillere, der kunne være på vej videre for at skabe rum i økonomien i AaB – se den artikel her.