Optakt: AaB - FC København

Københavnerne har været stærkest af alle på udebane i denne sæson, mens nordjyderne har hentet næstfærrest point på hjemmebane. AaB er inde i en dårlig periode, og det er svært at se, at de skal få en sjælden sejr, når FC København kommer til Aalborg søndag eftermiddag.

AaB

Nordjyderne ligger på en femteplads i Superligaen, 14 point efter førerholdet FC København. Morten Wieghorsts tropper har dog været inde i en dårlig periode siden starten af oktober. Kun to point har AaB således hentet i klubbens seneste fem Superliga-kampe.

Aalborgenserne var i sidste weekend tæt på endelig at hente en sejr, da de gæstede Right To Dream Park i Farum, mens Godsway Donyoh fik udlignet for hjemmeholdet med fem minutter igen. AaB risikerer således at ryge ud af top seks i Superligaen med et nederlag til FC København.

Målet mod FC Nordsjælland var et selvmål, og det er lidt sigende, for AaB har ikke været gode til at finde netmaskerne på det seneste. Kun fire mål har nordjyderne scoret i de seneste fem kampe. Holdets farligste mand i Superligaen i denne sæson er Rasmus Thellufsen, der har scoret tre mål.

Morten Wieghorst må undvære de skadede Marco Ramkilde, Magnus Christensen, Mathias Ross og Wessam Abou Ali.

FC København
Københavnerne trak sig sejrrigt ud af sidste weekends derby mod Brøndby, da Jonas Wind sikrede en 1-0-sejr i sidste minut. Med FC Midtjyllands pointtab mod Esbjerg er FC København nu alene på førstepladsen i Superligaen.

Ståle Solbakkens tropper har i denne sæson spillet langt bedre end i sidste sæson. Dame N'Doye og Robert Skov har begge scoret ni gange i Superligaen, hvor FC København har vundet 11 ud af 15 kampe.

Løvernes primære udfordring i forhold til FC Midtjylland er dog, at de også skal bekymre sig om Europa League-kampe. FC København var således en tur i Tjekkiet torsdag aften, hvor de spillede 0-0 med Slavia Prag i en kamp, hvor Solbakkens tropper havde svært ved at komme frem til chancer.

Rejsen til Prag har helt sikkert kostet kræfter, og det kan blive et problem, når holdet få dage efter skal i kamp igen, og forsøge at forsvare førstepladsen i Superligaen. Slavia Prag-kampen kostede tilmed en skade til Nicolai Boilesen, der måtte udgå med problemer i låret.

FC København må udover Boilesen fortsat undvære Viktor Fischer og den langtidsskadede Michael Lüftner.

Karantæner:
AaB:
Frederik Børsting.
FC København: Ingen.

Bud på startopstillinger:
AaB (4-4-2):
Rinne - Pallesen, Okore, Pedersen, Ahlmann - Kusk, Würtz, Lesniak, Thellufsen - van Weert, Andersen

FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Bengtsson - Skov, Zeca, Gregus, Falk - Sotiriou, N'Doye

Profilen:
I sidste sæson scorede Robert Skov fem mål i 26 Superliga-kampe. Fire for Silkeborg og et enkelt for FC København. I denne sæson er Robert Skov indtil videre oppe på ni kasser i 15 kampe. Den 22-årige kantspillers udvikling i denne sæson kan ikke betegnes som andet end yderst imponerende.

Vidste du, at...:
FC København har ikke gode minder fra deres seneste besøg i Aalborg, tilbage i sidste sæsons slutspil. Her snuppede nordjyderne en 1-0-sejr på et mål i sidste minut af Kasper Kusk.

Dom:
AaB har tabt deres seneste tre hjemmekampe, og holdet har kun vundet to gange i syv forsøg hjemme i Aalborg i denne sæson. FC København har til gengæld hentet 16 point i otte udekampe i denne sæson. Vi tror derfor på, at Ståle Solbakkens tropper henter en 2-1-sejr med hjem til hovedstaden.