• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

AaB-ikon takker af: Jeg blev da lige lidt våd i øjenkrogene

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

En vaskeægte klub-spiller spillede torsdag sin sidste kamp AaB's hjemmebane, og det var en stolt Patrick Kristensen, der gjorde status.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Det hører tilsjældenhederne at moderne fodboldspillere bliver i den samme klub gennem karrieren.

Ikke desto mindre er det lige netop hvad AaB's forsvarsspiller Patrick Kristensen har gjort.

Søndag stiller han støvlerne på hylden, når slutfløjtet efter kampen mod FC Midtjylland. Til AaB's hjemmeside gjorde Patrick Kristensen torsdag aften status på sin sidste kamp i Aalborg.

- Her til sidst hvor jeg lige smutter rundt på stadion og siger tak, og det kom jo så også den anden vej, det var jo fantastisk dejligt, følelsesladet og specielt da jeg fik øje på de fans, som har været med på hele turen, og som man er begyndt at kunne pege ud.

Læs også:FCK-profil om tiltrængt sejr: Det var virkelig en lettelse

Selv fremhæver han - ikke overraskende - de tre pokalfinaler og to mesterskaber, som han har vundet med klubben, som højdepunkterne i karrieren.

- Jeg har haft en fantastisk periode og været super glad for det, jeg har lavet og været i, og dem jeg har været sammen med.

- De sidste par år med tre operationer har været hårde, og så har jeg godt kunnet se, hvor det bare hen i forhold til det her forår og denne sæson, hvor det blev til mindre og mindre spilletid. I forhold til de 16 - 20 år, jeg har været med, så er det først det sidste halve år, hvor jeg ikke har syntes, det var særligt sjovt, lyder forklaringen på at karrierestoppet kommer netop nu.

Men hvorfor har Patrick Kristensen ikke været i andre klubber end AaB?

Læs også:Andenplads er vital for FCK forud for næste sæson

- Først og fremmest fordi jeg ikke var god nok. Hvis man skal ud på de store herregårde i fodboldverden, og du spiller her i Danmark, så skal du være en profil i Superligaen, og det har jeg ikke været, selvom jeg havde en ret god 2014-sæson.

- Når det er sagt, så skulle jeg måske have været afsted i mine unge år, også med tanke på at jeg på mine sene dage har haft de her forskellige operationer, som har holdt det hele nede. Men på det tidspunkt følte jeg stor tillid fra AaB, og Lynge var god til at holde mig kørende på diverse kontrakter. Derfor kan vi tilskrive ham kreditten for, at jeg har været i AaB så mange år og ikke stak afsted dengang, fortæller klublegenden.

Læs også:Okore om nyt udlandseventyr: Må se hvad jeg har lyst til

Læs også:Ståle om formationsskifte: Havde ikke forventet at sprudle

Læs også:AaB-træner efter 0-1: Vi holder hinanden i skak

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus